Pelilaitteiden joululahjaopas 2022

Lahjat vielä hankkimatta? Tästä vinkit joulun kuumimpiin koviin paketteihin!

09.12.2022

Itselle tai ystävälle? Aloittelijalle tai kovan luokan e-urheilijalle?

Tilt kävi läpi kuluneen vuoden kiinnostavimmat uutuudet pelilaiterintamalla. Keräsimme lopputuloksena rautaisen listan mitä mainioimmista laitteista, josta löytyy taatusti jokaiselle pelaajalle jotain.

Lyhyestä virsi kaunis. Tässä pelilaitteiden joululahjavinkit!

(Suluissa olevat hinnat ovat suuntaa-antavia ja ne on tarkistettu joulukuun alkupuolella. Hinnat voivat kuitenkin vaihdella ostopaikasta riippuen. Klikkaa tuotenimiä saadaksesi lisää tietoja. Arvostelujen lopussa oleva myyntihinta on arvostelun julkaisun yhteydessä ollut keskimääräinen suositushinta.)

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX (cobalt blue, saatavilla myös mustana)

KUULOKKEET

Aloittelijalle & kohtuullisella budjetilla: Astro A10 Gen 2 (noin 70 €)
E-urheilijalle: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX for PlayStation & for Xbox (noin 200 €)

Viidellä eri värityksellä saatavat Astro A10 Gen 2 -kuulokkeet ovat mainio valinta sekä aloittelijoille että edullisempaa vaihtoehtoa etsivälle. Kuulokkeissa on bassovoittoinen ja kasuaalipelaamiseen soveltuva ääni. Lisäksi luurit ihastuttavat todella kevyellä 250 gramman painollaan.

Kovemmille pelipäille kannattaa hankkia erinomaiset Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX -peliluurit. Niistä on erikseen PlayStation- ja Xbox-käyttäjille suunnatut versiot, joista molemmat toimivat erinomaisesti myös tietokoneilla.

Logitech G815 (musta, saatavilla myös valkoisena)

NÄPPÄIMISTÖT

(Vinkki: TKL-näppäimistö on tavanomaisesta kapeampi, eikä siinä ole erillistä numeronäppäimistöä)

Aloittelijalle & kohtuullisella budjetilla: Logitech G413 TKL SE (noin 70 €)
E-urheilijalle: Logitech G815 (noin 200 €) ja Razer DeathStalker V2 Pro (noin 250 €)
E-urheilijalle TKL-vaihtoehto: Logitech G715 (noin 200 €) ja Roccat Vulcan TKL Pro (noin 170 €)

Logitech G413 TKL SE on luotettava näppis aloittelijalle. Se soveltuu mainiosti myös erinomaista mutta huokeahintaista mekaanista näppäimistöä etsivälle. Näppäimistöstä on saatavilla myös kymmenen euroa kalliimpi täysimittainen G413 SE -versio.

Nopeasormisille kilpapelaajille soveltuvat Logitech G815 ja Razer DeathStalker V2 Pro ovat matalaprofiilisia ja viimeisen päälle tyylikkäitä valintoja. Kapeampaa TKL-versiota kaipaaville soveltuvat sekä upeasti valaistu Logitech G715 että herkän kaunis Roccat Vulcan TKL
Pro
.

Roccat Kone XP (musta, saatavilla myös valkoisena)

HIIRET

(Vinkki: RGB tarkoittaa tässä asiayhteydessä moniväristä led-valaistusta)

Aloittelijalle: Logitech G705 (noin 100 euroa)
E-urheilijalle: Logitech G502 X Plus (noin 170 €) ja Razer Basilisk V3 Pro (noin 190 €)
Kohtuullisella budjetilla: Roccat Kone XP (noin 90 €)
Todella kevyttä etsivälle: HyperX Pulsefire Haste Wireless (noin 100 €)

Logitech G705 on hintava, tyylikäs ja mainiosti muotoiltu hiiri aloitteleville pelaajille. Se on hyvä valinta myös matkahiireksi tai toiminnoissaan enemmän perinteistä hiirulaista kaipaaville.

Hiirtä tositarkoituksella etsiville soveltuvat kerrassaan upea Logitech G502 X Plus ja pelipöydän ilopilkku Razer Basilisk V3 Pro. Molemmissa piisaa toimintoja ja RGB-väriloistoa erinomaiseen muotoiluun puettuna.

Roccat Kone XP tarjoaa erinomaista tekniikkaa ja huikeaa näyttävyyttä erittäin kohtuulliseen hintaan. Hiiri kelpaa täydellisesti myös tosissaan pelaaville. Ja niin kelpaa myös langattomana toimiva ultrakevyt HyperX Pulsefire Haste Wireless, joka ei 62 gramman painollaan juurikaan jarruttele.

MUUT LAITTEET

Hakusessa jotain muuta pelaamiseen liittyvää? Tässä erinomaisia vinkkejä!

Striimaajille kelpaa aina laadukkaat laitteet. Logitechin Aurora Collection -settiin kuuluva Blue Yeti -mikrofoni (noin 140 €) ja Logitech Litra Glow -suoratoistovalaisin (noin 70 €) ovat varmoja valintoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin suoratoistajille.

Älylaitepuolella Realme GT Neo 3T (128 Gt -malli: 429 €) on 80 W SuperDart-latauksellaan ja erinomaisella pelitoimivuudellaan oivallinen Android-älypuhelin mobiilipelaajien syyhyviin sormiin. E-urheilijan käteen sopii myös hintaluokassaan erittäin pätevä Amazfit GTR 3 Pro -älykello (229 €). Ja jos jotain ihan älyttömän siistiä etsit niin kainaloon mahtuva Xgimi Halo+ -älyprojektori (999 euroa) saa varmasti lahjansaajan suupielet ylöspäin. Monikäyttöisen projektorin sisäänrakennetun akun avulla katsoo lempisarjoja vaikka keskellä metsää.

Mobiilipelit maittavat monille, mutta joskus pelkkä kosketusnäyttö ei riitä. Turtle Beach Atom Controller (noin 100 €) on korkeasta hinnastaan huolimatta todella pätevä ja helposti mukana kulkeva mobiiliohjain Android-pelaajille. Mobiilipelaajia voi lisäksi muistaa noin 130 euron hintaisilla Xiaodu Du Smart Buds Pro -nappikuulokkeilla, jotka toimivat myös yli neljänkymmenen kielen kääntäjänä.

Pöytäpelit, joita pääsee pelaamaan porukalla, ovat aina hieno lahjaidea. Niin lapsille kuin aikuisillekin maistuva Curl4All-pöytäcurling (35,95 €) on ”vielä yksi matsi” -sarjaan kuuluva peli, jota ei kannata ohittaa. Helppo oppia, vaikea taitaa – ja mahdoton lopettaa!

Ja vielä ennen värikarnevaaleja lahjaidea, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin: Xbox-ohjaimiin sopiva Gioteck Charging Stand -akkusetti (noin 30 €) muokattavalla lataustelakalla. Saatavilla on yhden ja kahden akun setit.

PELIPÖYDÄN VÄRIKARNEVAALIT

Kaipaako joku pelipöydällensä tyyliä ja paljon valoja? Tässä koottuna joulun värikkäimmät lahjasetit!

(Vinkki: saman valmistajan laitteiden RGB-valaistukset toimivat yhtenäisesti ja kauniin saumattomasti)

Kaunein ja värikkäin Logitech-paketti pelipöydälle:
Logitech G815 -näppäimistö (noin 200 €) TAI Logitech G715 -TKL-näppäimistö (noin 200 €)
+
Logitech G502 X Plus -hiiri (noin 170 €)

Edellämainittu Logitech-näppäimistö + hiiri -setti maksaa yhteensä noin 370 euroa.

Kaunein ja värikkäin Razer-paketti pelipöydälle:
DeathStalker V2 Pro -näppäimistö (noin 250 €)
+
Basilisk V3 Pro -hiiri (noin 190 €)
+
Mouse Dock Pro -lataustelakka (noin 100 €)

Basilisk V3 Pro -hiiren ja Mouse Dock Pro -lataustelakan voi ostaa yhteispakettina hintaan 242,99 €. Sen huomioonottaen edellämainittu Roccat-näppäimistö + hiiri + lataustelakka -setti maksaa yhteensä noin 493 euroa.

Kaunein ja värikkäin Roccat-paketti pelipöydälle:
Vulcan II Max (US) -näppäimistö (noin 230 €) TAI Roccat Vulcan TKL Pro -näppäimistö (noin 170 €)
+
Kone XP -hiiri (noin 90 €)
+
Syn Max Air -kuulokkeet (noin 250 €)

Edellä mainittu Roccat-näppäimistö + hiiri + kuulokkeet -setti maksaa yhteensä näppäimistövalinnasta riippuen 510 – 570 euroa. Huomioi, että Vulcan II Max -näppäimistöä ei ole saatavilla ääkkösillä varustettuna.

Kaikki edellämainitut setit heijastavat pöydälle kaunistakin kauniimman valomeren. Kyseisiä RGB-iloitteluja kelpaa katsella pitkälle synkkään talveen.

Toivottavasti sait vinkin tai pari tästä lahjaoppaasta.

Erinomaista joulun odotusta kaikille Tiltin lukijoille!

Otsikkokuvan toteutti Samu ”Turtza” Turkia.

Lisää luettavaa