Lisävirtaa pienillä tvisteillä – katsauksessa Gioteck Solo Charging Stand for Xbox -lataustelakka

Nyt loppuu ohjaimen paristojen vaihtaminen.

07.12.2022

Gioteckin Xboxille tarkoitettua lataustelakan ja akkupaketin komboa kaupataan kahtena eri mallina. Tiltin testiin saapui yhdellä akulla varustettu Solo Charging Stand; saatavilla on myös kahdella akulla varustettu ja kahta ohjainta samaan aikaan lataava Duo Charging Stand.

Gioteck Solo Charging Stand for Xbox on Xbox One- ja Xbox Series X|S -ohjaimiin soveltuva akkupaketti parilla pienellä tvistillä.

One- ja Series X|S -ohjaimet eivät ole keskenään identtisiä. Vaikka molempiin sopii sama akkupaketti, ovat paristoluukut erilaisia. Koska akku tarvitsee latautuakseen fyysisen kosketuksen telakkaan, on paristoluukun tilalle vaihdettava sen mahdollistava erikoiskappale. Jotta asiasta ei tulisi ongelmaa, on Gioteck sujauttanut pakettiin kolme erilaista vaihtokantta: yhden mustalle X|S-ohjaimelle, yhden valkoiselle X|S-ohjaimelle ja yhden mustalle One-ohjaimelle. Näin pysyy X|S-padien väriharmoniakin rikkomattomana riippumatta siitä, minkä värisen Series-konsolin pelaaja omistaa.

Samalla värikikkailulla jatketaan itse telakan kanssa. Irroitettavalla metrin mittaisella USB-A – USB-C -kaapelilla konsoliin tai muuhun virtalähteeseen liitettävä telakka on musta, mutta sen hunajakentomainen etulevy on valittavissa. Paketissa tulee sekä musta että valkoinen vaihtokappale. Mikäli sujauttaa telakan kaapin syövereihin konsolin viereen ainoastaan sen etupuolen paljastaen, pysyy laitteiden värimaailma muuttumattomana. Kyseessä on pieni mutta varmasti joillekin tärkeä seikka.

Gioteckin akkupaketilla valettu Series X|S -ohjain painaa 277 grammaa eli 19 grammaa vähemmän kuin parilla perinteisellä 2 100 mAh -akkuparistolla varustettuna. Näissä karkeloissa pienetkin painonpudotukset ovat aina kotiinpäin. Se on toki huomioitava, että Gioteckin sisällä oleva akku on mitä ilmeisimmin kooltaan 800 mAh.

Gioteckin akulla pelailee noin kymmenen tuntia. Tämä on kaukana kunnioitettavasta ajasta, mutta toisaalta lataus sujuu viimeisen päälle helposti. Tyhjästä täyteen akku latautuu parissa tunnissa. Telakan etulevyssä on värillinen led kertomassa lataustilanteesta.

Mainiona bonuksena telakan perässä on ylimääräinen USB-C-portti. Omasta takaa löytyvää kaapelia käyttämällä sen kautta voi ladata muita virtaa kaipaavia laitteita. Erinomainen lisäominaisuus, jonka soisi muihinkin lataustelakoihin!

Gioteck Solo Charging Stand for Xbox tekee tehtävänsä niin kuin sen pitääkin. Kaiken lisäksi se pitää X|S-konsolin värimaailman yhtenäisenä. Kahden ohjaimen omistajan kannattaa kuitenkin siirtää katse Duo-malliin.

Jos joku käyttää vielä tavallisia paristoja niin välittömästi ostoksille! Hop hop!

Gioteck Solo Charging Stand for Xbox maksaa noin 30 euroa. Telakasta on tarjolla myös oma versio PS5-pelaajille.

Jälleen kerran on ihmeteltävä lisävarusteiden valikoimaa. Kumisen makuista metrilakua, robottikolaajan vaihtolavat ja vielä muoviräjähdepötkylä.

Lisää luettavaa