Langattomanakin ultrakevyt – arvostelussa HyperX Pulsefire Haste Wireless -pelihiiri

HyperX:n reikäjuustohiiri vipeltää nyt ilman piuhaa.

01.10.2022

59 gramman painoisesta HyperX Pulsefire Haste -hiirulaisesta on julkaistu langaton versio. Painoa on tullut vain kolme grammaa lisää, joten Pulsefire Haste Wireless sijoittuu ultrakevyiden pelihiirien joukkoon.

Hunajakennokuoreen puetun hiiren pakkauksessa tulee mukana USB-A-dongle, 1,8-metrinen punottu HyperFlex-kaapeli, siihen liitettävä dongleadapteri, ekstra-PTFE-tassut ja sekä päänäppäimiin että sivuihin laitettavat pitoteipit.

Lähes symmetrisen muotoinen Pulsefire Haste Wireless sopii monille käsityypeille. Isommallakin tassulla siis pärjää, joskin parhaimmillaan tämä on hitusen pienempien käpälien jatkeena. Peukalonäppäimet ovat vain oikeakätisille; muutoin tämä on ihan oivallinen myös vasenkätisille.

Reikäinen pääliosa on monien silmissä kaukana kauniista. Käden alla se tuntuu kuitenkin jo pienen käytön jälkeen oikein hyvältä. Myös 80 miljoonaa klikkiä kestävissä päänäppäimissä olevat reiät tarvitsevat hieman tottumista, vaan kyllä sitä niidenkin kanssa pääsee lyhyellä aikataululla sinuiksi. Hiiri on IP55-standardin mukaisesti pöly- ja roiskevesitiivis, ja tämä onkin tärkeä piirre reikäistä kuorta ajatellen.

Päänäppäimien pölysuojatuissa ja kultaisissa TTC-mikrokytkimissä on aivan loistava tuntuma. Niiden antama vaste on kerrassaan täydellinen ja klikkauksista tuleekin sellainen selkäytimeen asti välittyvä ”antamasi käsky meni perille” -tuntuma. Ainoa pikkuriikkinen mutina koskee korviin kantautuvia klikkailuääniä, jotka voisivat olla hienoisesti hiljaisempia.

Yhtä lailla kehuja ansaitsee hiiren Pixart 3335 -sensori. 1 000 hertsin päivitysnopeus ei jätä mitään toivomisen varaan, vaan liikkeet välittyvät näytölle täsmällisesti maksimissaan 16 000 DPI:n tarkkuudella. 2,4 GHz:n langaton yhteys on yhtä lailla pätevä. Hiirtään hyppyyttäville tiedoksi, että valittavana on yhden ja kahden millimetrin nostokorkeustoimivuus.

Allekirjoittaneen kokemuksen perusteella Pulsefire Haste Wireless on parhaimmillaan kovilla hiirimatoilla. Pehmeillä matoilla sen hento jarruttelu ottaa sen verran vastaan, että niistä ei ole täydellisiksi partnereiksi. Pohjan neitseelliset (virgin-grade) PTFE-tassut ovat varsin pienet, joskin hiiren keveydestä johtuen suuremmille ei ole edes tarvetta.

Pulsefire Haste Wireless sisältää yhden ja varsin kauniisti hiirirullan läpivalaisevan RGB-ledin. Sen sekä hiiren muiden toimintojen ohjelmointi tapahtuu Windows 10:lle tai uudemmille saatavalla Ngenuity-ohjelmistolla. Pienellä valaistuksella varmistetaan akkukesto, joka onkin huippuluokkaa. Hiirellä pelailee jopa sata tuntia yhdellä latauksella.

HyperX Pulsefire Haste Wireless on erinomainen pelikaveri ultrakevyiden hiirulaisten joukossa. Se soveltuu perusmuotoiseen pelailuun – ja työskentelyyn – niin kauan, kun ei kaipaa enempää painikkeita. Päänäppäimet ovat aivan loistavat, kunhan antaa hieman liian kovat klikkiäänet anteeksi. Myös hiiren kulku kovilla matoilla ja erinomainen akkukesto vetävät pinnat kotiin.

HyperX Pulsefire Haste Wireless maksaa noin 100 €. Värivaihtoehtoina on musta ja valkoinen.

YHTEENVETO:
**** / *****
Ultrakevyt ja akkukestollaan pitkälle vipeltävä peruspelihiiri loistavilla päänäppäimillä varustettuna.

Mehiläiset yleistyvät lemmikkeinä niin kovaa tahtia, että markkinoille on saapunut ensimmäiset mesitipoilla suihkutetut designer-kennopesät.

Lisää luettavaa