Tyyliä ja epäilyksiä – arvostelussa langaton Logitech G705 -pelihiiri

Logitechin Aurora Collectionin hiiri on pieni mutta kohtuullisen kyvykäs. Hinta saa kuitenkin epäröimään.

02.08.2022

Pehmeillä muodoillaan ja RGB-valopalkillaan huomiota herättävä Logitech G705 on valmistajansa lopputulos Aurora Collection -tuoteperheen hiirulaiseksi. Hieman alle neljä senttiä korkean härvelin pituus on vain 10,6 cm ja leveys 6,8 cm. Se on siis tarkoitettu pienempiin käsiin.

Näppäimien suhteen G705 on perinteinen kuuden näppäimen hiiri. Vasemmassa kyljessä on kaksi peukalonäppäintä, joten niiden sijainnin – ja muutenkin laitteen muotoilun – takia hiiri on vain oikeakätisille soveltuva.

86-grammaisena keskipainoiseen hiiriluokkaan kuuluva Logitech G705 toimii langattomasti. Laitteen pehmeä muotoilu on peukalotukineen erittäin onnistunut ja vaalea. Logitechin nimeämä white mist -väritys viehättää virrattomanakin. Päälle laitettuna laitteen peräkurvia kiertää RGB-valojuova, joka antaa näyttävyydelle mainiota lisäbuustia.

Hiiri toimii sekä Logitechin Lightspeed-tekniikkaa tukevaa USB-donglea että Bluetoothia käyttämällä. Donglelle on varattuna säilytyspaikka magneeteilla paikoillaan pysyvän päälikannen alla.

Hiiren pohjassa olevat kolme teflonia liukuvat hiirimaton päällä erittäin ketterästi. Optisen sensorin tarkkuuden voi asettaa 100 – 8 200 DPI:n välillä. Hiireen saa tallennettua kolme eri DPI-asetusta vaihtamisen tapahtuessa rullan alapuolella olevan näppäimen kautta.

G705 toimii sellaisenaan, mutta täyden hyödyn siitä saa irti käyttämällä Logitechin G Hub -ohjelmistoa (Windows / Mac). DPI-asetukset, näppäimien ohjelmointi ja RGB-valojen hallinta tapahtuvat sen kautta. Valoissa on kolme vyöhykettä ja ne ovat Lightsync-yhteensopivat. G Hubilla voi myös asettaa hiiren käyttämään esimerkiksi yhteensopivan näppäimistön donglea vapauttaen yhden USB-portin muita laitteita varten.

Päänäppäimet paljastuivat pelikäytössä oikein oivallisiksi. Ne ovat nopeat ja luotettavat. Peukalonäppäimet ovat sen sijaan korkeintaan ookoo-tasoa hitusen huteran tuntuman johdosta. Luotettavuusongelmia ei niissä ilmaantunut, mutta tuntuma ei yksinkertaisesti miellyttänyt. Ja jos voi hieman yliampua, niin selkäpiissä oli myös vähän väliä epäilys siitä, kuinka kauan ne kestävät räiskintäpelien kovaa paukuttamista. Peukalosyvennös- ja tuki olivat sen sijaan todella mukavan tuntuiset.

Pelikäyttöä ajatellen G705:n omistajan kannattaa ehdottomasti olla pienikätinen. Hiiri on niin lyhyt ettei isokätinen saa siitä mitään tukea kämmenelle. Tosin muutoinkin hiiressä on jostain syystä enemmänkin työpartnerin vikaa. Sen käsittely tuntui rauhallisemmassa hyötykäytössä luontevammalta kuin hektisessä toimintapelaamisessa.

Akkukesto on valot päällä nelisenkymmentä tuntia ja ilman niitä parikymmentä tuntia enemmän. Lataaminen tapahtuu mukana tulevalla 180-senttisellä USB-A-USB-C-kaapelilla.

Logitech G705 on tyylikäs ja hyvin muotoiltu hiiri pienikätisille käyttäjille. Sen tuntuma on peukalonäppäimiä lukuun ottamatta hyvin tasokas ja valmistajansa oloinen. Tekniikka ei kuitenkaan ole kuuminta kärkeä akkukestonkin jäädessä kauaksi kirkkaimmasta tasosta. Näin ollen epäilys sadan euron hintalapusta on täysin ansaittu. Eli vaikka kuinka on kyse ”erikoisemmasta” Aurora Collection -tuotteesta, ei hinta saisi olla tällaisena pelihiirenä lähellekään näin korkea. Samalla hinnalla saa vaikkapa samalta valmistajalta huomattavasti parempaa tekniikkaa – ja paremmat peukalonäppäimet.

Logitech G705 maksaa noin 100 €.

Aurora Collection -tuotesarjaan kuuluvan Logitech G715 -pelinäppäimistön arvosteluun pääset tästä.
Aurora Collection -tuotesarjaan kuuluvien Logitech G735 -kuulokkeiden arvosteluun pääset tästä.

YHTEENVETO:
** / *****
Pienille käsille suunnattu tyylikäs ja erittäin mainiosti muotoiltu hiiri. Kokonaisuus tuntuu kuitenkin enemmän hyötykäyttö- kuin pelihiireltä, eikä hintalapulle saa riittävästi vastinetta. Jos etsit monikäyttöistä hiirtä muuhunkin kuin kasuaalipelaamiseen, voi arvosanaan siinä tapauksessa lisätä yhden tähden.

Mitä minä juuri luin? (Kuva hiiren mukana tulleesta lappusesta)

Lisää luettavaa