Kohti kirkkaampia striimejä – katsauksessa Logitech Litra Glow -suoratoistovalaisin

Suoratoistovalaisin on hassu sana. Eikä Litra Glow kuulosta suomalaiseen korvaan yhtään sen fiksummalta. Kyseessä on joka tapauksessa erittäin käytännöllinen laite, josta on muuhunkin kuin pelkkään striimaajan valaisemiseen.

11.07.2022

Etenkin ensiaskeleitaan ottavat striimaajat ja somevaikuttajahalukkaat sortuvat usein yhteen virheeseen: huonoon valaistukseen. Olipa intoa ja taitoa kuinka paljon tahansa, heikolla valaistuksella karkotetaan mahdolliset tulevaisuuden fanit nopeasti paremmalta näyttävien striimien pariin.

Logitechin Litra Glow astuu tähän väliin korjaamaan tilanteen. Helppokäyttöinen ja moneen taipuva valaisin saa kaikenlaiset tubettajat näyttämään ammattimaisemmilta. Pehmeä valo tuo striimeihin edustavaa ja asiallista ilmettä ilman kompromisseja.

Näyttöpidikkeen kera 177 grammaa painava valaisin liitetään virtalähteeseen puolitoistametrisellä USB-kaapelilla. Virtaa voi ottaa käytännössä mistä tahansa, mutta Logitech suosittelee USB 3.0 -porttia parhaan mahdollisen suorituskyvyn aikaansaamiseksi. Testeissä tuli tosin todettua, että tavallinen akkupankkikin kelpaa, mutta tästä aiheesta myöhemmin lisää.

Näppärä jalusta mahdollistaa valaisimen asentamisen monitorin päälle ilman mitään ruuvailuja tai teippailuja. Jalustan korkeutta, kallistusta ja kiertoa voi säätää parhaan asennon aikaansaamiseksi. Valon voi myös asettaa jalustan asemesta tripodiin tai vastaavaan sen pohjassa olevan 1/4-20-kierteen avulla.

Jalusta on muuten suunniteltu niin, että sen sisälle pystyy kiepauttamaan liitäntäkaapelista kaikki ylimääräiset sentit pöydältä piiloon. Tämä ilahduttaa etenkin johtosotkuja vihaavia.

Itse valaisin hohkaa 250 lumenin enimmäistehon. Logitechin TrueSoft-tekniikka heittää ilmoille tasapainoisen ja täyden spektrin led-valon. Sen värilämpötila-alue on 2 700 K – 6 500 K. Nämä vastaavat kynttilänvaloa ja viileän sinistä.

Windowsille ja macOS:lle saatavalla Logitechin G Hub -softalla pystyy säätämään sekä valon lämpötilaa että sen kirkkautta täydellisen portaattomasti. Käytettävissä on myös muutamia valmiita esiasetuksia ja käyttäjä voi tehdä niitä itse lisää. Säätötoimintojen käyttäminen on niin nopeaa ja helppoa kuin vain mahdollista.

Tätä selkeämpää ei voi säätäminen olla.

Tehoa valaisimessa piisaa, eikä kirkkaimmalla asetuksella siihen kannatakaan katsoa suoraan. Valo avautuu ympäristöön kuitenkin hienon avarasti ja pehmeästi. Tästä voi kiittää reunatonta diffuusoria, joka hohkaa tasaisesti ja laajasti jyrkkiä varjoja vältellen. Valaisin todella säteilee komeasti striimaajan ulkonäköä lähes imarrellen.

Litra Glow soveltuu muuhunkin kuin pelkän monitorin edessä istuvan valaisemiseen. Akkupankkia käyttämällä se on helposti kuljetettavissa ja sitä voi käyttää haasteellisissakin paikoissa olevien asioiden tyylikkääseen valaisemiseen. Etenkin tripodin avulla valosta saa erinomaisen assistentin isompienkin kohteiden kuvaamista ajatellen.

Ilman softaa käytettäessä valaisimen takana olevilla näppäimillä pystyy asettamaan viiden eri kirkkausasteen lisäksi värilämpötilan joko kylmäksi tai pehmeän lämpimäksi. Jo nämä perusasetukset saavat ihmeitä aikaan mitä henkilön tai tuotteen valaisemiseen tulee.

10 000 mAh akkupankki jaksoi pitää kirkkaimmilleen asetettua valoa päällä tasan kuusi ja puoli tuntia. Kun kirkkaudeksi asetti 3/5, jaksoi samainen akkupankki lähemmäs kaksikymmentä tuntia.

Logitech Litra Glow on näppärä ja erinomaisesti työnsä tekevä apuväline aloitteleville ja kokeneemmillekin striimaajille. Se on hyvä kapistus myös valokuvaushetkien elävöittävään valaistukseen. Tämä on laite jota on vaikea olla suosittelematta.

Litra Glow on läpäissyt tiukimmatkin turvallisuustestit, joten sitä voi huoletta käyttää pitkissäkin sessioissa.

Logitech Litra Glow maksaa noin 70 €.

Tähän pakettiin meni muuten yli puolitoista litraa.

Lisää luettavaa