Vuonna 2010 julkaistu iki-ihana retrohenkinen beat ‘em up -teos Scott Pilgrimistä on saanut ansaitsemansa comebackin. Löyhästi saman nimisiin sarjakuvaromaaneihin perustuva pätkintä katosi jäljettömiin vuoden 2014 lopussa ilmeisesti lisenssioikeuksien vanhetessa. Hieman jopa yllättäen ilmaantunut Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition on juuri niin hyvä kun 11 vuotta sitten ennen katoamistaan.
Toimittaja: Samu Turkia
Viikinkien koukuttava kiirastuli – arvostelussa Valheim
Ruotsalaisen pienstudio Iron Gate Studion debyyttiteos Valheim rikkoo monia odotuksia ja rajoja. Mielenkiintoisinta viikinkien kiirastulen seikkailuissa on se, että kyseessä ei varsinaisesti ole omaperäinen idea, vaan muiden menestystarinoiden palasista koottu oma taideteos. Yleisesti ottaen moinen lähestymistapa toisi mojovasti negatiivista kritiikkiä niskaansa, mutta Valheim on jo kuukauden läsnäolollaan tehnyt itsestään menestystarinan.
Aikamme kauhulegendojen jalanjäljissä – arvostelussa The Medium (PC)
Puolalainen pienstudio Bloober Team on tuottanut viime vuosina erittäin miellyttäviä kauhukokemuksia. Layers of Fear, Observer ja Blair Witch ovat vahvasti mainitsemisen arvoisia säikyttelyjä. Studion viimeisin tarina tekee ainakin itseeni suuren vaikutuksen ollessaan vahva kunnianosoitus legendaarisille kauhuteoksille ensimmäisen PlayStationin kulta-ajoilta.
Valosapelit välimuistina – arvostelussa HyperX FURY DDR4 RGB
Perinteisistä arvosteluista reilusti poiketen hyppäämme nyt komponenttien maailmaan. HyperX:n vakuuttavan näköiset valosap… välimuistikammat ovat ulkonäkönsä lisäksi myös todella kovia suorittajia. Samalla ne liiskaavat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä komponentissa yhdistyy hyöty ja huvi erinomaisesti.
Aarteeseen kajoaminen tuo mukanaan rikkauden sekä kirouksen – arvostelussa Cyberpunk 2077
Noiturin pelikäännöksistä mieletöntä kiitosta keräillyt CD Projekt RED jättää Geraltin toistaiseksi lomalle, sillä nyt on uuden eepoksen vuoro nousta parrasvaloihin. Salaisuushan se ei ole, että Cyberpunk 2077:n lähtötilanne ei ole ollut ihan pelkkää positiivista valoa, mutta virheitä sattuu kaikille. Loppujen lopuksi teoksen taustalla hääräävät ohjelmoijat ovat vain ihmisiä, eivät koneita.