Kuumat jälkilöylyt – katsauksessa Call of Duty: Modern Warfare III Season 4

Vaikka Call of Duty: Black Ops 6:sen paljastuminen on kulman takana, ehditään vielä kurkistamaan Modern Warfare III:n uuden kauden sisältöön. Paketin koko on hieman edellistä kautta hillitympi, mutta sisältää silti mukavan läjän uutta ihmeteltävää virtuaalisodan keskelle.

07.06.2024

Kausi vaihtuu, mutta meininki on vahvasti edellisen paukuttelun jälkilöylyissä. Neljännen kauden teemana on tälläkin kertaa vahvasti verkkokarkeloiden laajentuminen. Karttavalikoima ei räjähdä käsiin, mutta suurimmat muutokset näkyvät ehdottomasti uusissa tuliluikuissa, killstreak-palkinnoissa sekä erityisesti jo olemassa oleviin aseisiin lisätyissä Aftermarket Parts -viritysosissa. Kauden erikoisvieraana kentälle lentää japanilaisia Gundam-mechoja.

Taistelukenttiä tipahtaa pelaajien hyppysiin kauden alkuun vain kaksi kappaletta. Keskikokoiseen kokoluokkaan soljahtavat Pariisi ja Tokio vaikuttavat perusvarmoilta sokkeloilta, jotka sekoittavat sopivasti lähitaistelun hektisyyttä ja pidempien välimatkojen piinaa. Tokiosta on nostettava hattua sen verran, että kaupungille tyypillinen neonvalojen viidakko on toteutettu melko vakuuttavaan sävyyn. Karttoja olisi tarkoitus tulla vielä pari lisää myöhemmässä vaiheessa kauden kulkua.

Vaikka maailmanmatkaaminen jää hieman pliisuksi, asevalikoiman puolella kuhisee huomattavasti reilummin. Saksalaisesta sotahistoriastakin tuttu Kar 98k saapuu sekoittamaan modernin sodankäynnin sääntöjä. Kivääri asettuu mielenkiintoisesti johonkin tarkkuus- ja DMR-kiväärien välimaastoon statistiikkansa puolesta. Karkiksikin kutsutun tuliluikun käsittely on melko ripeää, mutta se ei silti takaa tappavaa laukausta jokaisella liipaisun painalluksella. Tarkalla hiirikädellä tai peukalolla varustetut soturit voivat Karabinerin käytöllä edustaa hieman aggressiivisempaa pelityyliä perinteisen häyhäilyn sijaan.

Historian tunneilta siirrytään konepistoolien maailmaan, kun toisena uutukaisena nähdään suomalaiseen makuun nimetty Superi 46. Hieman futuristiseen sävyyn puettu AR-pohjainen konepistooli on varustettu tyypillistä hitaammalla sarjatulella, mutta tätä kompensoidaan sitäkin suuremmalla vaurioteholla. 4,6 mm kaliiberi rankaisee osuessaan, mutta tahmean sarjan puolesta osumatarkkuus on äärimmäisen tärkeää. Moderni asealusta takaa kuitenkin ripeän käsittelyn aina tähtäämisestä lippaanvaihtoon, joten rynnäköllä pelaavat nauttivat tästä varmasti.

Hieman taka-alalle jääneiden Aftermarket Partsien valikoimassa nähdään suurimpia muutoksia. Erilaisten päivä- ja viikkohaasteiden taakse lukitut virityssarjat konvertoivat olemassa olevia tuliluikkuja uusiin sfääreihin todella laajalta kulmalta. Uusi ei tosin aina meinaa parempaa, sillä valikoimaahan tässä laajennetaan. Erityistä mielenkiintoa herättää esimerkiksi M4-rynnäkkökivääriin avattava Harbinger Kit, joka muuttaa legendaarisen tuliluikun 50-kaliiberiseksi hitaaksi sarjatuliaseeksi. Suurennuslasin alle mahtuu myös JAK Requiem -setti, joka poistaa AK-sarjan kivääreistä pystyrekyylin kokonaan, mutta hidastaa sarjatulen tehokkuutta. Kannattaa siis vahtia viikoittain vaihtuvia haasteita uusien kilkkeiden varalta.

Gundamien näyttävästä ryminästä huolimatta heidän vierailunsa ei ole osana kauden maksutonta tai maksullista pelipassia. Viime kauden Godzillan ja King Kongin lailla botit ovat premiumiin hinnoiteltuja kosmeettisia paketteja, joita voi lunastaa teoksen kauppapaikalta.

Koko kauden kilkkeisiin päästään jälleen kerran käsiksi 10 euron kertakorvauksella, mikäli mielii saada käsiisi aivan kaiken tarjottavan. Silti enemmän on enemmän ja mukana on tietysti myös 30 euron BlackCell-passi, jos tuntuu avattava loppuvan kesken.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PS5, Xbox One, Xbox One X, Xbox Series X|S (testattu X)
Ikäraja: PEGI 18 (voimakas ja realistinen väkivalta, kielenkäyttö, verkko-ostot)

On aivan sama, onko kyse elokuvasta tai pelistä. Jos kohtaus sijoittuu Pariisiin, Eiffel-torni näkyy satavarmasti. Huhujen mukaan jopa viemäriputkistoissa.

Lisää luettavaa