Tälle ei lollailla – arvostelussa Logitech PRO K/DA -näppäimistö

Oli pelinä sitten League of Legends tai Halo, Logitechin PRO K/DA tarjoaa hyvät lähtökohdat.

29.03.2021

Logitechin K/DA-kattauksessa näppäimistön virkaa toimittaa firman PRO-nimellä kulkeva TKL-näppis. Tuttu laite on saanut siis nyt uudet kuoret – ja komealtahan se näyttää.

Mekaanisilla GX Brown Tactile -kytkimillä varustetusta PRO-naputtelulaudasta puuttuu erillinen numeronäppäimistö. Näin ollen härveli on omiaan astetta pienemmille pelipöydille. Näppis isketään kiinni tietokoneeseen 180 senttimetrisellä kolmihaaraisella mikro-USB-kaapelilla.

Lähes kilogramman verran painavan PRO:n pohjassa on viisi riittävän kookasta kumitassua pitämässä näppistä tehokkaasti paikoillaan. Kaksien korotusjalkojen ansiosta lankun saa kallistettua yhteensä kolmeen eri kulmaan. Korotusjalkoja käytettäessä pitävyys pöydän pintaan ei ole aivan niin sitova kuin ilman niitä, mutta kyllä PRO paikoillaan pysyy jyrkemmissäkin kulmissa.

Näppäimistön uusi K/DA-versio on pöydällä hieno ilmestys. Pääosin valkoista ja mustaa pintaa on sävytetty syaanin värisillä kuvioilla ja onpa mukana ripaus hopeaakin. Heijastava K/DA-logo ja oikeassa sivussa oleva League of Legends -teksti viimeistelevät kuosin. Lopputulos on etenkin muiden Logitechin K/DA-tuotteiden keskellä varsin uljaan näköinen.

Luonnollisesti ulkoasua pääsee myös muokkaamaan. Näppäimistössä on vähemmän yllätyksellisesti Logitechin G HUB -ohjelmistoa tottelevat RGB-valot, joilla lautaan saa omaa silmää miellyttävän värimaailman. Tottahan toki kaikenlaiset värianimaatiotkin kuuluvat asiaan. G HUB mahdollistaa myös kahdentoista F-näppäimen makro-ohjelmoinnin.

Perinteisen TKL-näppäimistöasettelun lisäksi lankun oikeassa yläkulmassa on kaksi erillistä toimintonäppäintä. Ensimmäisellä napautetaan näppiksen valot päälle tai pois, kun taas toisella saadaan käyttöön niin sanottu pelitila. Tällöin ei tarvitse pelätä esimerkiksi Windows-näppäimen vahinkopainamista.

Olemukseltaan pikkujärkälemäisen PRO:n käyttäminen on hieman äänekästä, sillä näppis ei todellakaan ole siitä hiljaisimmasta päästä. Allekirjoittanut huomasi näpyttelevän astetta kovemmin 50 gramman painallusvoimalla toimivia nappeja niin, että homma kuului lähes naapurihuoneeseen saakka. Varovaisemmallakin käsittelyllä ääntä kuuluu keskimääräistä enemmän, joten herkkäkorvaisten kannattaa suhtautua varauksella. Ei näppiksen käyttäminen mitään villin lännen paukuttelua muistuta, mutta hiljaisuutta vaativille PRO on haastava tapaus.

Sormituntuma on hienostuneen heleä. Näppäimien pinta on itse asiassa jopa hieman silkkimäinen. Painalluksen 2,0 mm -syvyysmitta on suurehko, mutta sekä kirjoittaminen että kiivasvauhtinen WASD-pelaaminen sujuivat varsin mainiosti. Aivan samanlaisiin valonnopeuksiin ei allekirjoittanut päässyt kuten normaalisti sormien alla olevalla referenssilauta Logitech G915:llä, mutta ei tämä itse pelaamisessa varsinaisesti näkynyt. Matseissa tuli neniin ihan muista syistä kuin näppäimistöstä johtuen.

Logitech PRO K/DA on vakavasti otettava TKL-näppäimistö. Komeissa kuorissa piilee suunnitellusti pelaamiseen soveltuva ja erittäin hyvillä ratkaisuilla rakennettu paketti. Olipa sitten League of Legends -fani tai ei, tälle laudalle ei naureskella; sen verran pätevästä pro-meiningistä on nimittäin kyse. Hiljaista peliympäristöä kaipaavat joutuvat kääntämään katseensa muualle, mutta mikäli pystyy elämään äänien kanssa ja sattuu olemaan LoL- ja K/DA-fani, ei tätä kannata jättää ainakaan testaamatta.

Logitech PRO K/DA maksaa noin 130 €. Näppäimistöstä on myös saatavilla GX Blue Clicky -kytkimillä varustettu musta malli.

Muiden Logitech K/DA -tuotteiden arvosteluja:
Logitech G305 K/DA -pelihiiri
Logitech G502 HERO K/DA -pelihiiri
Logitech G840 XL K/DA -hiirimatto
Logitech G733 K/DA -pelikuulokkeet

”Nyt ei lol riitä vaan tarvitaan jo mega-LOL, sillä jäbä ei tajua että lol ja LoL on ihan eri asioita!”

Lisää luettavaa