Väreillä eteenpäin – arvostelussa Logitech G733 K/DA -pelikuulokkeet

Logitechin K/DA-tuotesarja jatkuu pelikuulokkeilla. Niitä edustaa firman viimevuotisen G733-mallin uusi väriversio.

09.04.2021

Logitechin K/DA-pöytä on ääntä vaille valmis. 40 mm PRO-G -kaiutinelementeillä varustetut G733-peliluurit todettiin jo viime vuonna sekä päässä mukaviksi että äänenlaadultaan hyviksi, joten niiden valinta K/DA-sarjan kuulokkeiksi on nämä piirteet huomioiden erinomainen.

Markuksen puolen vuoden takainen arvostelu kattaa yhä kaiken olennaisen. Luurit tuntuvat myös tällä kertaa allekirjoittaneen kupolissa mukavilta päätä vasten painautuvien pintojen ollessa sopivan pehmeitä.

Kuulokkeita rasitettiin tällä erää lähinnä tietokoneella mitä erilaisimpia äänimateriaaleja käyttäen. Ensiksi on todettava, että Logitech G HUB -sovellus antaa mitä perusteellisimmat säätömahdollisuudet sekä äänentoistoon että mikrofonista lähtevän äänen käsittelyyn. Mitään kunnollista surroundia ei saa aikaiseksi, mutta stereoäänen avaaminen ”tilaääneksi” toimi hienostuneella tavalla erittäin onnistuneesti. Ääneen sai halutessaan omia korvia miellyttävää avaruutta ja yllättäen se toimii jopa kovatempoisen konemusiikin kanssa. Optiona oleva DTS:X Headphone 2.0 on sen sijaan äänitila, jota allekirjoittanut välttää viimeiseen asti.

G733:n ääni on tasapainoinen ja dynaaminen. Pienillä hienosäädöillä sointu on suorastaan erinomainen. Tietokonekäytössä kuulokkeiden volyymisäädin säätää itse Windowsin äänenvoimakkuutta. Harmittavasti muutamassa harvinaisessa tapauksessa puhti tuntuu loppuvan kesken. Eli mikäli lähde on äänitetty hiljaiseksi, toivoisi luurien pystyvän kovempaan toistoon.

Värimaailmasta pitäville G733:n kupeissa olevat RGB:t ovat kaksijakoinen tapaus. Värit saa toistumaan muiden Logitechin RGB-laitteiden tavoin synkassa kuvan tai äänen kanssa, jolloin homma on varsin mainion näköistä. G733:n valoissa on kuitenkin yksi suuri ongelma: ne on suunnattu esimerkiksi G935:sta poiketen eteenpäin. Näin ollen pimeässä tilassa valot voivat heijastua ruudusta epämiellyttävällä tavalla. Myös silmälaseja käyttäville voi tulla tenkkapoo värivälkkeen heijastuessa linsseistä. Näin ollen valojen käyttö – jota ei saa PlayStation-konsoleilla pois – on muutamissa tapauksissa jopa haittaavaa. Kannattaa siis olla varuillaan ja miettiä omaa käyttöympäristöä.

Mikäli RGB-valot sopivat omaan PlayStation-käyttöön tai luukuttaa luureja tietokoneella, Logitech G733 on hintaluokassaan pätevä ratkaisu. K/DA-pinnalla varustettuna kupit ovat myös miellyttävän näköiset. Äänen kustomointi on helppoa ja nopeaa, eikä tietokonekäytössä jää toivomaan mitään muuta kuin hitusen enemmän äänenvoimakkuutta. Kun akkukin jaksaa valojen kera parikymmentä tuntia, on perusasiat hyvällä tolalla.

Logitech G733 K/DA maksaa noin 150 €. Tarjolla on myös useita muita värivaihtoehtoja.

Muiden Logitech K/DA -tuotteiden arvosteluja:
Logitech G305 K/DA -pelihiiri
Logitech G502 HERO K/DA -pelihiiri
Logitech PRO K/DA -näppäimistö
Logitech G840 XL K/DA -hiirimatto

Salapoliisitöistä huolimatta Tiltin toimitukselle jäi epäselväksi mistä Akali oli pöllinyt Batmanin päähineen.

Lisää luettavaa