Peruskäytöstä huolettomaan pelaamiseen – arvostelussa langaton Logitech G305 K/DA -pelihiiri

Logitech iski markkinoille myös toisen K/DA-kuosilla varustetun hiirimallin.

05.04.2021

Logitechin silmää miellyttävä mutta myös käytännössä vallan päteväksi todettu K/DA-sarja sisältää kaksi eri hiirtä. Oikeakätisille suunnattu G502 HERO saa rinnalleen paremmin myös vasenkätisille sopivan G305:n.

Tiltin sivuilla jo lähes kolme vuotta sitten arvosteltu Logitech G305 ei ole ajan saatossa muodossaan tai tekniikassaan muuttunut. Yhdellä AA-paristolla toimiva hiiri on perinteisen pelkistetty, eikä se tähtää mihinkään muuhun kuin perusasioiden täsmälliseen hoitamiseen. Hiiren mekaaniset painikkeet, keskipainikkeella varustettu pykälittäin toimiva rulla ja sen alapuolella oleva DPI-vaihtonäppäin sekä vasempaan sivuun sijoitetut kaksi painiketta ovat vähimmäisvaatimukset päivittäisessä peruskäytössä ja pelaamisessa.

Isompaan käteen ehkä hieman liian pienen hiiren juuri ja juuri alle sadan gramman paino liikkuu hiirimatolla todella luotettavasti. LIGHTSPEED-yhteydellä toiminta ei pätki ainakaan tietokoneeseen liitettävän USB-vastaanottimen ollessa suhteellisen lähellä hiirulaista. Hätä ei ole suuri vaikka PC sijaitsisi esimerkiksi pöydän alla, sillä paketin mukana tulee puolitoista metrinen USB-jatkojohto.

Alkuperäisessä testissä vaivannut toisen hiirinäppäimen epäluotettava toiminta loistaa poissaolollaan. Todennäköisesti Tiltin testiin oli silloin saapunut surullisenkuuluisa maanantaikappale. Sen sijaan hiiren pääpainikkeiden astetta kovempi ääni on yhä läsnä. Mekaanisista näppäimistä kaikuu muovin läpi sellainen tavanomaista ronskimpi klikkiääni, että se voi häiritä äänettömästä ympäristöstä pitäviä. Ei nuo klikit mitään räjähdyksiä ole, mutta asia on hyvä ottaa huomioon.

Sekä peruskäytössä että normipelailussa G305 tekee mitä käsketään. 12 000 DPI:n maksimi karkottaa varmasti ainakin kovan luokan FPS-pelaajat, mutta monille se on enemmän kuin tarpeeksi. Käyttömukavuutta parantaisi sisäänrakennettu akku, joskaan ei paristoa joka viikko tarvitse vaihtaa: Logitechin G HUB -ohjelmiston kautta käyttöön saatava kestävyystila mahdollistaa jopa yhdeksän kuukauden peruskäytön. Pelailussa pariston pitäisi kestää 250 tuntia.

Sinänsä hajuton ja huomiota herättämätön G305 on K/DA-ulkomuodollaan astetta pirteämpi ja etenkin pienikätisille K/DA-faneille kiva kapistus. Se on myös erittäin hyvin asiansa ajava perushiiri, vaikka tumppu vähän isompi olisikin. Huoleton varmatoimisuus on se, millä G305 puskee eteenpäin. Ja sillä jos jollain on merkitystä.

Logitech G305 K/DA maksaa noin 70 €. Hiirtä on saatavilla myös neljällä muulla värillä.

Muiden Logitech K/DA -tuotteiden arvosteluja:
Logitech PRO K/DA -näppäimistö
Logitech G502 HERO K/DA -pelihiiri
Logitech G840 XL K/DA -hiirimatto
Logitech G733 K/DA -pelikuulokkeet

Paketin mukana tuleva paristo käy myös Duracell-pupuun.

Lisää luettavaa