Metrilakun mittainen – katsauksessa Logitech G840 XL K/DA -hiirimatto

Peitä pöytäsi K/DA:lla.

26.03.2021

Logitechin K/DA-tuotesarja sisältää uuden version valmistajan massiivisesta G840 XL -hiirimatosta. Nyt maton pintaa koristaa koko K/DA-ryhmä: Ahri, Akali, Evelynn, Kai’Sa sekä uusin tulokas Seraphine.

Metrilakun (= 90 cm) levyisen ja 40 senttimetriä pitkän maton paksuus on 3 millimetriä. Sen pinta on hienostuneessa pehmeydessään todella miellyttävä. Hiiren käyttäminen sekä pienillä että suurilla DPI-arvoilla sujuu kauniisti maton ikään kuin hyväillessä kämmenen ihoa.

Maton jättikoosta johtuen alhaisia DPI-asetuksia ei tarvitse enää karsastaa. Ja vaikka hiirikäsi kuinka vauhdikkaasti riehuisikin, 700 gramman paino ja asiallinen kumipohja pitävät huolen ettei matto lipsuile puolelle tai toiselle.

Testailun tuoksinassa tuli huomattua, että G840 XL:n kanssa tykästyi tavallista kevyempien hiirien käyttöön. Muilla matoilla lisäilen aina painoja hiirien sisuksiin, mutta nyt halusin ottaa ne pois. Hiiren liikkuminen maton pinnassa on niin sulavaa, että sen keveydestä tuli omalla kohdallani odottamaton valtti. Etenkin langaton Logitech Pro X Superlight tuntui G840 XL:n kanssa lyömättömältä partnerilta.

Ei painavia hiiriä käyttävien kannata kuitenkaan edellistä pelästyä. Yhtälailla jykevämmätkin hiirulaiset liikkuvat kauniisti G840 XL:n päällä. Mutta tämän maton kanssa allekirjoittanut todellakin halusi hiirensä mahdollisimman kevyenä.

Matto toimitetaan putkessa, joka kannattaa pitää tallessa. Nätisti rullautuva G840 XL on nimittäin sen avulla näppärä kuljettaa mikäli lähtee muualle pelaamaan.

Logitech G840 XL K/DA on upea sijoitus pöydän päälle ja pelivälineiden alle. Hintaa on toki huomattavasti perusmattoa enemmän, mutta niin se menee kaikkien tavallista parempien hiiripohjallisten kanssa. K/DA-faneille osto on jo muutenkin perusteltu.

Logitech G840 XL K/DA maksaa noin 60 €. Matto on saatavana myös mustana ja shroud-kuvioinnilla.

Muiden Logitech K/DA -tuotteiden arvosteluja:
Logitech G305 K/DA -pelihiiri
Logitech G502 HERO K/DA -pelihiiri
Logitech PRO K/DA -näppäimistö
Logitech G733 K/DA -pelikuulokkeet

Ei se kuljetusputki nyt noin iso ole.

Lisää luettavaa