Tuttu ja turvallinen uudessa kuoressa – arvostelussa Logitech G502 HERO K/DA -pelihiiri

Logitechin G502 HERO vipeltää pelipöydälle K/DA-kuosiin puettuna.

25.03.2021

HERO 25K -tunnistimella varustettu G502 HERO K/DA on Logitechin valinta kaikille K/DA-peliarsenaalia kasaaville. Ja valintana se on erinomainen.

100 – 25600 DPI:n tarkkuudella ja yhden millisekunnin päivitysnopeudella toimiva hiiri sisältää yksitoista täysin ohjelmoitavissa olevaa näppäintä. Ainoastaan peukalolle suunnatuista napeista alin – jolla yleensä vaihdetaan DPI:tä hetkellisesti push-periaatteella – saisi olla millin tai pari lähempänä kämmentä. Nyt siihen joutuu hieman kurottautumaan, jolloin koko näppäimen idea vähän kuin katoaa menetettyjen sekunnin murto-osien viipeestä johtuen. Sijoittelu on toki tottumiskysymys, mutta ainakin allekirjoittaneen käden sopeutuminen täydelliseen peliasentoon otti oman aikansa.

Edellinen motkotus olikin sitten itse asiassa ainoa vastaan esille noussut pikkumurhe. G502 HERO on nimittäin ergonomisuudessaan ja käytettävyydessään suorastaan huippuluokkaa.

Oikeakätisille tarkoitetun hiiren muotoilu istuu käteen erinomaisesti. Pienikätisten kannattaa tehdä testi ennen ostopäätöstä, mutta ainakin vähän isomman käpälän omistajalle G502 HERO sulautuu kädenjatkeeksi saumattomasti. Näppäimet ovat tuota yhtä edellä mainittua painikesijaintia lukuun ottamatta aseteltu täsmällisesti. Lisäksi niiden toimivuus on virheetöntä. Hiiren rulla, jota voi klikata myös sivusuunnissa, toimii asiallisesti joko pykälittäin tai täysin esteettä pyörien; mieleisensä vaihtoehdon pääsee valitsemaan rullan alapuolella olevalla näppäimellä. Pääpainikkeet on varustettu mekaanisilla kytkimillä, joten niiden käyttöikä lienee paremmasta päästä.

2,1 metrin liitäntäkaapelilla varustetun hiiren pintamateriaali on asiallista. Sivuissa olevista kumipäällysteisistä pinnoista tarraa mielellään kiinni, eikä käsi pahemmin hikoile pitkissäkään peli- tai työsessioissa. Käytettävyys on loistavaa etenkin tilanteissa, joissa ei tarvitse peukalon hieman hankalasti tavoiteltavaa näppäintä. Tällöin käsi lepää hiiren päällä kuin huomaamatta.

Näppäimien toimintoja, makroja ja hiiren RGB-valoja pääsee säätämään Logitech G HUB -ohjelmistolla. Profiileja voi hiireen tallentaa viisi kappaletta, jolloin ne kulkevat näppärästi mukana koneelta toiselle.

121 grammaa painavan hiiren mukana tulee omassa säilytyslaatikossaan viisi 3,6 gramman lisäpainoa. Niillä pääsee tasapainottamaan uutta pelikaveriaan, sillä painoja voi lisätä hiiren eteen, sivuille ja taakse. Joskus muutamallakin grammalla on painava merkitys!

Logitech G502 HERO K/DA on kokonaisuutena hintaluokkansa huippuja. Se on tarkka, hyvin muokattavissa oleva ja miellyttävän tuntuinen; oli kyseessä sitten pelaaminen tai työskentely, tätä hiirtä kannattaa kokeilla.

Logitech G502 HERO K/DA maksaa noin 100 €. Samaista hiirtä on saatavilla myös mustana.

Muiden Logitech K/DA -tuotteiden arvosteluja:
Logitech G305 K/DA -pelihiiri
Logitech G840 XL K/DA -hiirimatto
Logitech PRO K/DA -näppäimistö
Logitech G733 K/DA -pelikuulokkeet

Tähän ei uskalla kirjoittaa mitään.

Lisää luettavaa