PS4 hakkaa Xbox Onen pelimyynnissä mennen tullen, ainakin Ubisoftin myyntitilastoissa

Ubisoftin pelejä myydään PS4:llä yli kaksi kertaa enemmän kuin Xbox Onella.

Pelijulkaisija Ubisoft on julkaissut myyntitilastoja, jotka tarjoavat mielenkiintoisen näkökulman uuden sukupolven pelikonsolien myyntikamppailuun. Niistä käy nimittäin ilmi, että Ubisoftin pelejä myydään PlayStation 4:llä yli kaksinkertaisesti verrattuna Xbox One -versioihin.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Ubisoftin peleistä ylivoimainen enemmistö, 27% myytiin PS4:lle. Alustoista toiselle sijalle sijoittui PC 23% lukemalla, kun taas Xbox Onen osuus pelimyynnistä oli vain 11%, sama kuin edellisen sukupolven Xboxilla ja PlayStationilla.

Asiasta uutisoivan GamesBeatin mukaan mukaan luvut olivat hyvin samankaltaiset edellisellä ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Silloin PS4:n osuus oli 36% ja Xbox Onen 17%.

Asiaan vaikuttaa olennaisesti PlayStation 4:n yleisyys verrattuna Xbox Oneen. Uuden sukupolven Pleikkaria on myyty jo noin 20 miljoonaa kappaletta, kun taas Xbox Onen myyntiluvun arvellaan olevan 12-15 miljoonaa.

Kyse on toki vain yhdestä pelijulkaisijasta, mutta kyse on kuitenkin maailman yhdeksänneksi suurimmasta pelijulkaisijasta, jolle on tällekin vuodelle listattuna lukuisia konsolijulkaisuja. Voisi pitää melko varmana, että vastaavia lukemia on nähtävillä myös muilla julkaisijoilla, jotka julkaisevat pelejä useille alustoille.

Jää nähtäväksi, missä vaiheessa Xbox One alkaa kuroa Sonyn konsolin ottamaa etumatkaa kiinni. Viimeisen vuoden aikana Microsoft on vauhdittanut uuden Xboxin myyntiä muun muassa hinnanpudotuksilla. Myös kesäkuussa julkistettu yhteensopivuus Xbox 360 -pelien kanssa lienee suunniteltu houkuttelemaan edellisen sukupolven pelaajia siirtymään uudelle konsolille.

Lisää luettavaa