Työpäivän lyhentäjä – arvostelussa Logitech Signature Slim Combo MK950

Monipuolinen työskentelysetti, joka lupaa runsaasti ominaisuuksia. Otimme selvää siitä, kuinka hyvin paketti selviytyy arjen askareista.

26.04.2024

Logitechin uusin työskentelysetti on paristoilla toimiva Signature Slim Combo MK950. Paketissa tulee täysimittainen Signature Slim Keyboard K950 -näppäimistö ja kuusinäppäiminen Signature Plus Mouse M750 -hiiri.

Pakettiin sisältyvien paristojen kanssa 690 grammaa painava näppäimistö ja 96-grammainen hiiri ovat puhtaasti työskentelyyn suunniteltuja. Näppäimistö on monin osin samankaltainen kuin MX Keys S, kun taas hiiri noudattaa saman valmistajan symmetrisen Signature M650:n perinteitä lisäten mukaan DPI-vaihtonäppäimen.

K950 on lähes 44 senttimetriä leveä täysiverinen näppäimistö. Erittäin matalaprofiilinen lankku makaa työpöydällä lähes täysin tasaisesti, joskin käyttökulmaa pystyy halutessaan hieman jyrkentämään pohjassa olevien pienien lisäjalkojen avituksella. Näppäimistön kalvokytkimissä on kohtuuhyvä ”tactile-fiilis” eikä yksikään näpäytys jäänyt rekisteröitymättä. Tällä on erittäin mukava ja nopea kirjoittaa pitempiäkin tekstejä sen sujuessa vielä kaiken lisäksi erittäin hiljaisesti. Näppäimistö on hyvin muovisen näköinen ja oloinen, mutta se ei työskentelyä haitannut.

Näppäimistöstä otetaan kaikki hyöty irti Logi Options+ -ohjelmistolla (Windows / MacOS). Suomeksikin toimiva softa pitää sisällään suuren määrän ominaisuuksia, joihin todellakin kannattaa perehtyä. Logitechin Smart Actions, jolla saa tietokoneen tekemään erilaisia toimintasarjoja yhden näppäimen painalluksella, on saanut päivityksen myötä rinnalleen uuden äärimmäisen kätevän Logi AI Prompt Builderin. Sen avulla käyttäjä voi muotoilla haluamaansa tekstiä äärimmäisen nopeasti ChatGPT:tä hyväksikäyttäen. Valitsee vain tekstin, painaa ohjelmoitua toimintanäppäintä ja käyttäjän valitsema toiminto on yhden hiirinapautuksen takana. Oli se sitten oikoluku, tiivistys tai kääntäminen toiselle kielelle, kaikki hoituu äärimmäisen vaivattomasti.

Näppäimistössä on kolme erillistä Easy-Switch-näppäintä, jotka tuovat erityistä iloa kaikille niille, joilla on työpöydällään useampia koneita. Niiden avulla voi valita mihin laitteeseen näppäimistö on kulloinkin yhteydessä. Paketissa tulee mukana pikkuruinen Logi Bolt -USB-dongle, johon voi yhdistää sekä näppäimistön että hiiren yhtä aikaa. K950 ja M750 ovat myös liitettävissä Bluetoothin kautta yhteensä kolmeen eri laitteeseen.

K950 on erinomaisine toimintoineen todella pätevä työskentelynäppäimistö. Se on nopea käyttää ja sormille miellyttävä. Ainoastaan taustavalon täydellinen puuttuminen voi aiheutua ongelmaksi. Näin ollen näppäimistö onkin tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan valaistuissa tiloissa.

Setissä mukana tuleva Signature Plus Mouse M750 on melko perinteinen pienikokoinen (noin 108 * 61 * 39 mm) työskentelyhiiri. Se toimii optisella sensorilla ja sen maksimi-DPI on 4 000.

Hiiren reunoissa on kumiset tarttumapinnat. Ne ovat työskentelyssä mukavat ja uurretussa muotoilussaan miellyttävän epähiostavat. Päänäppäimissä on kohtuuhyvä tuntuma sivunäppäimien ollessa hitusen kolhot. SmartWheel-rulla on erinomainen ja sillä sujuu pitkienkin dokumenttien skrollaus erittäin tyydyttävällä vauhdilla. Antaa vaan vähän rullalle vauhtia niin se pyörii pitkänkin matkan. Kuulostaa ehkä oudolle, mutta käytännössä tämä toimii erinomaisesti.

M750 liukuu hiirimatoilla vähän liiankin huolettomasti. Niin sanottuun normaaliin päätetyöskentelyyn ja nettiselailuun se on hyvä valinta. Pikselintarkkoihin grafiikkasessioihin se ei kuitenkaan sovellu – sen verran helposti se liikahtelee pöydällä itsekseen.

Se, mikä on huomioitavaa, on hiiren hiljaisuus. Aivan kuten näppäimistö, myös hiiri toimii niin pienillä desibeleillä, ettei sen klikkailu häiritse lähellä olevia.

Signature Slim Combo MK950 on kokonaisuutena todella hyvä paketti työskentelyyn. Näppäimistö on suorastaan erinomainen, kunhan vain käyttää sitä valaistuissa tiloissa. Logi Options+ -ohjelmiston sisältämät toimintomahdollisuudet nopeuttavat suurenmoisesti työskentelyä, ja sekä hyvältä tuntuva että hiljainen naputtelu auttavat keskittymään olennaiseen. Tällä saa kirjaimellisesti lyhennettyä päätetyöskentelyyn kuluvaa aikaa! Plus Mouse M750 -hiiri on peruskäyttöön hyvä hiiri, mutta ultratarkkoihin työhetkiin kannattaa valita toinen vaihtoehto; tässä tapauksessa kannattaakin ostaa pelkkä näppäimistö tämän kombopaketin asemesta. Taustavaloa ja muutenkin vähän enemmän rakenteellista pro-fiilistä näppäimistöönsä kaipaavien kannattaa kääntää katse MX Keys S Combon suuntaan.

Logitech Signature Slim Combo MK950 maksaa 119 euroa. Se on saatavana grafiitinharmaana ja luonnonvalkoisena. Näppäimistön voi myös ostaa erikseen hintaan 89,99 euroa.

YHTEENVETO:
**** / *****
Erinomainen näppäimistö erinomaisten erikoistoimintojen kera. Sen tuntuma sekä hiljaisuus miellyttävät, eikä hiirikään turhia vikise. Jälkimmäinen ei kuitenkaan sovellu kaikkeen työskentelyyn.

Onko tämä se ikoninen ”Kodak moment” -näppäin?

Lisää luettavaa