Toimittaja: Jori Virtanen

Arvostelussa Ori and the Blind Forest – ”Ori on sympaattinen pikku tuikku”

Kuten monet hyvät tarinat, Ori and the Blind Forest alkaa tragedialla. Valtava Henkipuu puhaltaa keskeltään pienen valonlähteen, Orin, josta kasvaa utelias ja ystävällinen otus. Onni ei kestä ikuisesti, sillä hirmuinen pimeyden pöllö liihottaa Henkipuun kimppuun ja riistää tältä kaiken valon. Ilman Henkipuun voimaa kaunis aarnimetsä alkaa kuihtua ja kuolla. Vain Ori voi palauttaa metsään tasapainon.

  Arviossa Max Payne iOS – ”vanhusta painaa selkeästi jo ikä”

  Pelin mytologiaa, vallanhimoa ja kostonjanoa sisältävä tarina kerrotaan mustanpuhuvilla sarjakuvaruuduilla. Värikkäillä kielikuvilla ryyditetty dekkarimonologi vie kertomusta eteenpäin. Juoni kertoo vaimonsa ja tyttärensä menettävästä poliisista, joka uppoutuu surun sijasta veriseen työhönsä. Kaiken pysäyttävä talvimyrsky ei ole este, kun Payne selvittää erimielisyyksiään mafian ja palkkasotureiden kanssa.

  Arviossa Hotline Miami – ”sekä pelottava ihmiskoe että erittäin tiukka ja monipuolinen toimintapeli”

  Pelaajan hahmo on sarjamurhaaja, joka ilmeenkään värähtämättä ottaa puhelimitse vastaan käskyjä tappaa, pukee päähänsä kumisen eläinnaamarin ja ryhtyy hommiin. Peli ei kuitenkaan sorru pelkkään aivottomaan mäiskeeseen, vaan yhdistää kuvioon tiukkaa ongelmanratkaisua ja erinomaista rytmitystä. Väkivaltaan turtumisen tylyä psykoosia on harvoin nähty näin toimivassa paketissa.

  Knights of Pen & Paper arviossa – ”puhdasta mannaa roolipelien ystäville”

  Knights of Pen & Paperissa on yllättävän paljon taktista ulottuvuutta. Pöydän ääreen mahtuu kerralla viisi kaverusta, joten tehokkaan seikkailijaryhmän kokoonpanoa pitää miettiä. Kaverukset edustavat klassisia arkkityyppejä, kuten nörtti, urheiluhullu, mummo ja pikkuveli. Jokaisella on omat vahvuutensa, joten hahmoluokkia valitessa kannattaa katsoa kuka pelaaja parhaat bonarit.