Aliens: Colonial Marines on kömpelöä könyämistä

19.03.2013

Pelin tarina on kauhea. Se ei viisaasti lähde yrittämään mitään uutta, vaan pitäytyy inhottavissa hirviöissä ja pahassa korporaatiossa. Juoni etenee katkonaisesti ja epäselvästi, eikä käänteissä ole mitään järkeä. Tarina äityy turveltamaan Aliens-sarjan kaanonia uusiksi tavalla, josta ei edes ole pelille mitään hyötyä.

Toisaalta, eipä tällaisia pelejä juonen vuoksi pelata. Sääli vain että toimintakin on kamalaa.

Pelaajan seurana olevat kaverit ovat typeriä ja tyystin kyvyttömiä lihapäitä. Tyypillisesti he roiskivat sarjoja seinää kohti, vaikka vihollinen vipeltäisi vieressä. Onneksi toverit ovat sentään kuolemattomia. Vaikka he jäisivätkin notkumaan konetykin eteen, ei luotisuihku tee heihin naarmuakaan.

Kaikki jää siis pelaajan harteille, mutta se ei ole ongelma. Terävähampaiset ja pitkäkyntiset viholliset löntystävät suoraan pelaajaa kohti. Niistä selviää vaivatta perusammuskelulla. Välillä nämä kosmiset kauhut jäävät seiniin kiinni, tai nököttävät kiltisti paikallaan, ymmärtämättä lainkaan mitä ympärillä tapahtuu.

Parjattava ei toki lopu tähän. Pelin hahmoanimaatiot ovat pökkelöitä ja robottimaisia. Ketteryyden perikuvana pidettyjen hirviöiden liikehdintä on kömpelöä könyämistä. Kun vainolaiset roiskii täyteen reikiä, ne räjähtävät koomisesti isoiksi kimpaleiksi ja sulavat sitten olemattomiin. Välianimaatiot ovat rumia rokonarpisine tekstuureineen ja pikselipalloräjähdyksineen.

Kaikesta paistaa, että peliä kehittäessä on aika loppunut pahasti kesken. Sisältö on saatu juuri ja juuri puskettua siihen kuntoon, että pelin voi pelata alusta loppuun. Kaikki muu on jäänyt vaille viilausta ja hienosäätöä. Se näkyy ja kuuluu. Lopputulos on pahasti ruhjoutunut ja väkisin julkaistu videopelin irvikuva.

Lisää luettavaa