Ylistetyn Oddworld-sarjan seuraava peli ja ilmestymisajankohta julkistettu

Pelistudio Oddworld Inhabitants on julkistanut sarjan seuraavan pelin nimen ja julkaisuajankohdan. Seuraava Oddworld-peli kantaa nimeä Oddworld: Soulstorm ja se ilmestyy loppuvuodesta 2017.

Kuten jo aiemmin on ollut tiedossa, Soulstorm tulee pari vuotta sitten ilmestyneen New ’n’ Tastyn tapaan olemaan uusioversio aiemmasta pelistä, tällä kertaa Abe’s Exodduksesta (1998). IGN:n mukaan kyseessä ei kuitenkaan tule välttämättä olemaan täysin suora käännös.

”Oli olemassa syvempi, synkempi ja ilkeämpi tarina, jota emme koskaan päässeet kertomaan,” kuvailee sarjan luoja Lorne Lanning pelin lehdistötiedotteessa. ”Soulstorm antaa meille mahdollisuuden laittaa lisää lihaa alkuperäisen rangan ympärille, mutta myös uudelleenkertoa tarina hyvin erilaisesta näkökulmasta.”

Muutokset ovatkin toivottuja, sillä vaikka New ’n’ Tasty oli erinomainen remake-versio, kritisoitiin Abe’s Exoddusta alunperinkin siitä, että se muistutti liikaa edeltäjäänsä. Soulstormiin lupaillaankin nyt uudenlaisia pelimekaniikkoja, sekä ”uusia, kieroutuneita laitteita”.

Pelin nimi Soulstorm viittaa Exodduksen tapahtumapaikkaan, Soulstorm-panimoon, joka näkyy yllä olevassa kuvassa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mille kaikille alustoille Soulstorm tullaan julkaisemaan.