Pleikkarin parhaimmistoon kuuluva uusintaversio saamassa jatko-osan

Aben seikkailut jatkuvat Abe's Exodduksen uusintaversiossa.

Alkuperäisen PlayStationin kulttiklassikko Abe’s Oddyssee kääntyi niin onnistuneesti uudelle sukupolvelle, että se saa pian seuraa jatko-osastaan. Pelistudio Oddoworld Inhabitants on nimittäin ilmoittanut, että myös Abe’s Exoddus tulee saamaan vastaavan uusintakäsittelyn.

Alunperin vuonna 1998 ilmestynyt Oddworld: Abe’s Exoddus jatkaa tarinaa suoraan siitä, mihin Abe’s Oddyssee sen jätti. Koska Exoddus ilmestyi hyvin pian edeltäjänsä jälkeen, ei se tarjonnut paljonkaan uusia pelillisiä ominaisuuksia, mutta sai silti kiittäviä arvosteluja. Tuolloin pelisarjaan tuotiin myös ensi kertaa Quick Save -ominaisuus, joka toki sisältyy myös Abe’s Oddysseen uusintaversioon.

Studion seuraavasta projektista äänestivät fanit, joten on siis heidän ansiotaan, että Abe’s Exoddus saa uusintakäsittelyn. Asiasta raportoivan Gamespotin mukaan pelin kehitys on kuitenkin hyvin varhaisella asteella. Julkaisuajankohta on siis vielä täysi mysteeri.

Kuten myös New ’n’ Tastyn kohdalla, fanit saavat jälleen äänestää uusintaversion nimeä. Toistaiseksi ei siis tiedetä, millä nimellä jatko-osa tullaan tuntemaan.

Oddworld: Abe’s Oddyssee New ’n’ Tasty! julkaistiin alunperin reilu vuosi sitten PlayStation 4:lle, jonka jälkeen se on tuotu myös lukuisille muille alustoille.