Xboxin hittiräiskintä kuulostaa lupaavalta: Ei luvassa mustavalkoista moraalia!

Gears of War 4 sijoittuu moraalin harmaalle alueelle.

Monien räiskintäpelien etiikka on hyvin yksioikoista: Viholliset ovat pahoja, heidät kuuluukin ampua. 2000-luvun edetessä trendi on kuitenkin alkanut kääntyä ja sen ovat huomanneet myös Gears of War 4:n kehittäjät.

”Ennen vanhaan ihmiset olettivat tarinoiden olevan mustavalkoisia. Että niissä on hyvä ja paha,” kommentoi The Coalition -studion johtaja Rod Fergusson Gamespotin mukaan.

”Nykyään he haluavat paljon harmaata, paljon moraalista epäselvyyttä. Asioita, joiden oikeus tai vääryys on avoin tulkinnalle,” Fergusson luonnehtii.

Fergussonin kommenttien perusteella siis Gears of War 4 tulee sijoittumaan moraalisesti paljon harmaammalle alueelle kuin sarjan edelliset osat. Muitakin muutoksia on luvassa.

Fergussonin mukaan Gears of War 3 keskittyi liiaksi ihmisten ja Locustien väliseen sotaan, mikä kadotti osan alkuperäisen pelin jännitteestä. Gears 4 tulee hänen mukaansa palaamaan ”henkilökohtaisempaan, intiimimpään, tummempaan ja mystisempään” suuntaan.

Gears of War 4 tulee oletettavasti ilmestymään Xbox Onelle vuoden 2016 jouluksi. Pelistä on toistaiseksi nähty hyvin vähän, mutta alta voit katsoa E3-messuilla esitetyn lyhyen pelipätkän.

Lisää luettavaa