Kehittäjäkin myöntää, että Xbox-klassikon remasterointi on nopeaa markkinointia uudelle sukupolvelle

Gears of War: Ultimate Edition raivaa tietä uudelle Gears of War -pelille Xbox Onella.

Alkuperäisen Gears of War -pelin päivitetty erikoisversio julkistettiin odotetusti E3-messuilla, ja samalla saatiin tietää, että uusi The Coalition -studio on tekemässä myös kokonaan uutta Gears of War -peliä.

On sanomattakin selvää, että HD-päivityksen tarkoitus on tehdä pelisarja tutuksi uudelle sukupolvelle ja konsolille. Kumma kyllä kehittäjät itsekin myöntävät tämän. Studion johtaja Rod Fergusson myöntää, että Gears of War: Ultimate Editionin julkaisua motivoi se, että kokonaan uuden pelin tekemiseen menee useampia vuosia.

”Kuinka saisimme Gears-pelin nopeammin Xbox Onelle? Okei, remasteroidaan sellainen. Ja mikä niistä on kaikkein vaikutusvaltaisin? Palaamme alkuperäiseen. Pelaaja, joka aikanaan oli 7-vuotias, voi nyt 17-vuotiaana pelata peliä. Meillä on kokonaan uusi yleisö, sekä nostalginen yleisö,” Fergusson kertoo Shack Newsin mukaan.

Ei tietysti mikään ihme, että Gears of War halutaan uudelleenmarkkinoida pelaajille hyvissä ajoin ennen neljännen pääpelin ilmestymistä. Gears of War 3:n julkaisusta on vierähtänyt jo nyt nelisen vuotta, ja sen jälkeen ilmestynyt Gears of War: Judgment sai laimean vastaanoton ja jäi myyntiluvuissakin vain neljäsosaan edeltäjänsä yli kuuden miljoonan kappaleen myynnistä.

Fergussonin kommentti paljastaa kenties myös sen, miksei Gearsista nähdä Halo: The Master Chief Collectionin kaltaista, kaikki pääpelit kokoavaa versiota. Jos tavoitteena oli saada uusi Gears of War nopeasti markkinoille, ei siinä tietenkään tuhlata aikaa räätälöimällä kaikkia kolmea peliä uudelle alustalle. Kokonainen Gears of War -kokoelma olisi tosin ollut pelkkää ykkösosa näyttävämpi julkaisu, mutta päätöksessä mentiin ilmeisesti markkinoinnin eikä pelisisällön ehdoilla.

Alta voit katsoa Gear of War Ultimate Editionista julkaistun Behind the Scenes -videon, jossa kehittäjät kertovat hieman pelin kehitysprosessista. Ultimate Edition ilmestyy 25. elokuuta Xbox Onelle.

Lisää luettavaa