Kolua ullakkosi ja pidä kirpparilla silmät auki tämän 8-bittisen Nintendon harvinaisuuden varalta! – Myytiin juuri Ebayssa reippaalla 36 000 eurolla

80-luvulla julkaistuista peleistä saattaa tänä päivänä saada jo isoja rahoja.

20.07.2017

Entisaikaan pelit tehtiin kaseteille, kun taas nykypäivänä niitä saa levyjen lisäksi myös digitaalisina versioina. Näin ollen voisi kuvitella, että tänä päivänä julkaistut pelit eivät koskaan tule keräämään arvoa niin paljon kuin entisaikoina. Tai mistäpäs sitä tietää.

Nyt Ebayssa on mennyt kaupaksi Stadium Event -niminen harvinaisuus. Kauppahinta pelille oli 41 977 dollaria eli noin 36 000 euroa. Kotakun mukaan pelin alkuperäinen omistaja yritti aluksi myydä peliä tässä kuussa Ebay-huutokaupassa, mutta lopulta voittava ostaja ei suostunutkaan maksamaan peliä. Tämän jälkeen myyjä kävi kuitenkin keskusteluja vakavasti otettavan ostajan kanssa ja raha vaihtoi omistajaa. Peli nousi saman tien varsin korkealle listalla kaikkein kalleimmalla myydyistä peleistä.

Stadium Events on ilmeisesti kirkkaasti 8-bittisen Nintendon harvinaisin lisensoitu peli, sillä se oli kaupoissa vain hyvin lyhyen aikaa, kunnes se korvattiin World Class Track Meet -pelillä. ESPN The Magazine -niminen lehti teki jutun pelin historiasta ja sitä himoitsevista keräilijöistä.

Alla kuva ja videota pelistä.

Lisää luettavaa