Nyt menee jo poskettomaksi: 100 000 dollaria Nintendo-pelistä!

Avaamattoman NES-pelin huutokauppa on lähtenyt täysin lapasesta.

Perjantaina kerroimme eBayssa myyntiin tulleesta alkuperäisen Nintendo-konsolin keräilyharvinaisuudesta, jonka hinta oli noussut jo kymmeniin tuhansiin. Tuolloin hinta oli noin 40 ooo dollaria, mikä sekin on jo käsittämätön summa, olipa kyseessä sitten kuinka harvinainen peli tahansa.

Nyt tarina saa jatkoa, sillä Stadium Events -pelin hinta on viikonlopun aikana noussut jo lähes sataantuhanteen dollariin. Uutisen kirjoitushetkellä pelistä on tehty 81 tarjousta ja myyntihinta on tällä hetkellä 99 850 dollaria, eli euroissa noin 84 000. Edellinen sadan dollarin korotus on tehty eilen sunnuntaina, ja hinta on noussut lähes päivittäin, joten kohoamista sataantuhanteen voidaan pitää lähes varmana.

Stadium Eventsiä pidetään yleisesti NES-konsolin harvinaisimpana pelinä siksi, että peliä pääsi alunperin kauppojen hyllyille hyvin vaatimaton erä, jonka senkin Nintendo veti myynnistä hyvin nopeasti julkaisun jälkeen. Family Fun Fitness -juoksumaton vaativa peli on erittäin harvinainen juuri Pohjois-Amerikassa myytynä NTSC-versiona. Euroopplainen PAL-versio on sekin harvinainen, muttei siitä kukaan ole sataa tuhatta valmis maksamaan.

Pelin myyjä kertoo eBayssa olleensa aiemmin töissä Nintendolla ja säilyttäneensä peliä 1990-luvun alusta asti. Joskus kannattaa tosiaan säilyttää vähän erikoisempiakin rojuja kaapissaan.

Stadium Events -pelin huutokauppa on auki vielä reilut kolme vuorokautta, joten paljon ehtii vielä tapahtua. Kohdetta pääset tarkastelemaan tästä.

Stadium Events eBay