Rennosti pötkötellen tai äärireunalla keikkuen – arvostelussa Playseat Puma

Urheiluvaatteistaan tunnettu Puma on sitä mieltä, että pelaamista on käsiteltävä urheiluna. Näin ollen he suunnittelivat oman pelituolin.

28.01.2021

Kahdeksan kilogramman painoinen Playseat Puma Active Gaming Seat on pakattu fiksun kokoiseen kuljetuslaatikkoon kädestä pitävien ohjeiden kera. Paketin hätäilemättömästä avaamisesta meni 16 minuuttia, kunnes tuoli oli viimein kasassa.

Simppelin jalustakehikon päälle ”hupuksi” asetettu istuinkangas tuntuu käsissä miellyttävälle. Tuoli myös näyttää yksinkertaisuudessaan mainiolle. Sen sijaan mieleen tuli kysymysmerkit tuolin mukavuudesta ja kestävyydestä. Ei siis muuta kuin ahteri tulille ja asiasta selvää ottamaan!

Tuolin keinuva ActiFit-rakenne oli asia, joka jo kuvien perusteella kiinnitti allekirjoittaneen huomion. Ennen testiä se tuntui olevan juuri oikeanlainen ratkaisu tällaiselle pelituoleissa rajusti keinuvalle heilurille. Etenkin vaihtelevatempoisten pelien aikana asento muuttuu kuin huomaamatta rennosta lötköttelystä tiukkaan etukenoon. Playseat Puma lupaa huomioida molemmat asennot. Näin ollen odotukset olivat korkealla.

Heti ensi-istunnolla tuntui, että lupaukset myös lunastetaan. Etenkin tiukkojen pelisessioiden ”etukenossa kyynärpäät polvilla” -asento oli sulava tuolin mukavan keinumisen johdosta. Keikkuminen oli hienovaraista, mutta kuitenkin riittävää ja ennen kaikkea sopivan rentouttavaa. Tässä asennossa istuessa ahterin alla olevan tuoliosan 30 senttimetrin leveys tuntuu juuri täydelliselle. Ja vaikka näin istumalla paino jakaantuu tulin etuosaan, ei Playseat kippaa istujaansa nenälleen. Täytyykin olla aikamoinen velho, jos onnistuu tämän kanssa tekemään kuperkeikan.

Rennommassa lötköilyasennossakin pelattaessa Playseat lunastaa paikkansa. Selkä saa hyvän tuen ja asento pysyy miellyttävänä. Etenkin jos käytössä on rahi tai jalat saa muutoin suoraksi niin tuolilla istuu kuin huomaamatta.

Irroitettava lisäniskatuki tuntuu käsissä varsin kovalle. Lisäksi vähän ryhdikkäämmin pötköttelevälle ja hiukan yli 180 senttimetriselle tuoli saisi olla hitusen pidempi. Asentoa korjaamalla kumpikaan edellisistä ei kuitenkaan vaikuta mukavuuteen venähtävissäkään sessioissa.

Playseat Puman hengittävä pintamateriaali on tasokasta. Hikoilua ei todellakaan tarvitse pelätä ohuidenkaan vaatteiden kanssa. Lisäksi tuolin pelottavan jämäkkä tyyli on käytännössä hyvä ratkaisu. Sitä, kuinka paljon elopainoa tuoli kestää, ei ole tiedossa, mutta eiköhän luku ole pitkällä toisen sadan kilogramman puolella. Kestävyydestä ei siis tarvitse olla huolissaan.

Tuolin edessä ja takana oleviin verkkotaskuihin saa sujautettua pari peliohjainta kumpaankin. Sivuissa olevat taskut sopivat sen sijaan kaukosäätimille ja kännyköille. Hyvä idea muutoin siellä täällä pitkin pelihuonetta seilaaville tarvikkeille; näin ne pysyvät aina käsien ulottuvilla.

Pelaatpa sitten rennosti pötkötellen tai jyrkästi etukenossa tuolin äärireunalla, Playseat Puma tarjoaa pakaralihaksien alle mainion alustan. Etenkin jos pelaa versatiilisti molemmissa asennoissa, on tuoli vaihtoehtona mitä houkuttelevin. Helposti liikuteltavan Playseatin asiallinen pintamateriaali, liukumattomat kumijalat ja sen useat verkkotaskut tekevät kokonaisuudesta erittäin käytännöllisen. Olisipa näin hyvä pelihuonekaveri ollut käytössä jo aikaisemmin!

Playseat Puma Active Gaming Seat maksaa noin 250€.

Huh! Uusi pelituolini on yhteensopiva myös Nintendon kanssa.

Lisää luettavaa