Alusta: PlayStation Vita

Uutta historian siivillä – Arvostelussa Xenoraid

Muistatko vielä niitä Atarin ja Nintendon klassisia avaruuspaukutteluita, joissa ulkoavaruuden möröt lähestyivät uhkaavasti ruudun ylä- tai sivulaidasta? Klassisia nimiä kuten Space Invaders, Galaga, Gradius… sekä Xenoraid? Tamperelainen pelistudio 10tons Ltd. on päättänyt lähestyä tämänkertaisella indie-pläjäyksellään menneiden vuosien Atari-klassikoita, mutta sekoittanut joukkoon luonnollisesti nykypäivää. Xenoraid tuo tuulahduksen männävuosien klassisia avaruusräiskintöjä nykypäivän alustoille omilla kikoillaan ja haasteillaan. Ja voi herranen aika kuinka sitä haastetta piisaakaan.

Kivitystuomio – arvostelussa King Oddball

Tamperelainen 10tons julkaisee teoksia melkoisen kipakkaan tahtiin. Vuonna 2003 perustettu yhtiö on erikoistunut yksinkertaisiin metkuihin keskittyneisiin pikkupeleihin, jotka tarjoavat erikoisilla ideoillaan mainiota joskin lyhytikäistä hupia. Samaan kastiin menee myös jo pari vuotta sitten mobiilialustoille ja PlayStation-konsoleille ilmestynyt King Oddball. Nyt teoksesta pääsee nauttimaan myös Xbox Onella.

Arviossa Hotline Miami – ”sekä pelottava ihmiskoe että erittäin tiukka ja monipuolinen toimintapeli”

Pelaajan hahmo on sarjamurhaaja, joka ilmeenkään värähtämättä ottaa puhelimitse vastaan käskyjä tappaa, pukee päähänsä kumisen eläinnaamarin ja ryhtyy hommiin. Peli ei kuitenkaan sorru pelkkään aivottomaan mäiskeeseen, vaan yhdistää kuvioon tiukkaa ongelmanratkaisua ja erinomaista rytmitystä. Väkivaltaan turtumisen tylyä psykoosia on harvoin nähty näin toimivassa paketissa.