Kokoa ja sopivasti kitkaa – testissä Logitech G840 XL League of Legends Edition -hiirimatto

Jättimäinen pelimatto, joka toimii samalla pelipöydän sisustuselementtinä. Tätä ei onneksi tarvitse kuitenkaan tampata.

14.12.2021

Logitechin uusi G840 XL League of Legends Edition heittää pelaajan keskelle Summoner’s Riftiä. 90 senttimetriä leveä ja 40 senttimetriä pitkä matto on hillityssä värityksessään lempeä silmille. Ja se on – tottakai – suunniteltu käytettäväksi muun Logitechin League of Legends -tuotesarjan kera. Mitoiltaan ja kolmen millimetrin korkeudellaan se vastaa täysin G840 XL K/DA -hiirimattoa, mutta itse asiassa tämä ei ole sama matto uudella ulkonäöllä.

G840 XL League of Legends Edition painaa noin 620 grammaa ollen 80 grammaa K/DA-vastinettaan kevyempi. Kuminen pohja pitää kuitenkin huolen, että vähemmästä painosta huolimatta matto pysyy pöydän pinnalla paikoillaan vauhdikkaissakin tilanteissa.

Maton päälituntumassa on uudenlainen fiilis. Siinä missä K/DA-versio on viimeisen päälle sileä ja kättä hyväilevä, LoL Edition on hitusen karheampi ja enemmän pintakitkaa antava. K/DA-maton kanssa totesin kevyen hiiren käyttämisen mieluisammaksi, mutta tällä LoL-versiolla painolla ei ollut enää niin suurta merkitystä. Sekä 80 gramman PRO Wireless League of Legends Edition -hiiri että ilman lisäpainojakin yli 110-grammainen lempparivakioni G502 HERO liikkuivat tarkasti maton pinnalla. Kitkaa on kohtuullisesti muttei liikaa.

G840 XL:n valtava koko ja herkkä joustavuus ovat suuria valtteja. Pehmeys on käden painolle täsmällisen hyvä, sillä se antaa juuri sopivanlaisesti periksi vaikuttamatta kuitenkaan itse hiiren käyttämiseen. Hyvän käyttömukavuuden lisäksi maton ulkonäkö on pöydällä vakuuttava. Jos asettaa TKL-näppäimistön maton päälle, jää hiirelle vielä runsaasti liikkumatilaa; tavallisella näppikselläkin sitä on riittämiin.

Pehmeää mutta ei liian pehmeää jättimattoa etsiville G840 XL toimii hyvin. Uusi League of Legends Edition antaa enemmän kitkaa kuin K/DA-versio, joten mikäli on altis herkille virheliikkeille, jäävät ne tämän kanssa vähäisemmiksi. Maton liikkumista ei tarvitse pelätä, sillä tämä pysyy paikoillaan vaikka kuinka hiirikäsi äheltäisikin. Bonukseksi pelipöydän pinta komistuu kertalaakista.

G840 XL League of Legends Edition toimitetaan muuten putkessa, joka soveltuu myös maton kuljettamiseen lanipartyille lähdettäessä. Rullaa vain matto mahdollisimman tiiviiksi!

Logitech G840 XL League of Legends Edition maksaa noin 50 euroa. Mattoa on saatavilla myös sekä mustana että shroud- ja K/DA -kuvioinneilla.

Muiden Logitech League of Legends -tuotteiden arvosteluja:
Logitech PRO Wireless League of Legends Edition -pelihiiri
Logitech PRO League of Legends -pelinäppäimistö
Logitech PRO X League of Legends Edition -pelikuulokkeet

Kaikki yhes koos!

Lisää luettavaa