Vähän syvempää naputtelua – arvostelussa Logitech PRO League of Legends -pelinäppäimistö

Mikäli Logitechin PRO K/DA -näppäimistö ei vielä puraissut, maittaisiko uusi League of Legends -versio?

17.12.2021

Erillisistä numeronäppäimistä siivotut TKL-pelinäppikset maittavat tietyille pelaajille niin sanottuja norminäppiksiä enemmän. Toisille käyttäjille numeronäppäimistö on turha tai sitten pöytätila voi olla rajallinen. Oli syy mikä tahansa, näille on aina kysyntää.

Logitech tiedostaa asian, ja siksi uuden League of Legends -väritetyn laitesarjan näppäimistöksi valikoitui valmistajan tuttu PRO-malli. Tiltin testistudiossa on jo aiemmin käsitelty saman naputtelulankun K/DA-versio; tämä uusi näppis onkin käytännössä tuo samainen tapaus – nyt vain League of Legends -värityksellä varustettuna.

975 grammaa painavan PRO-näppäimistön leveys on 361 millimetriä. Syvyysmillimetrit puolestaan pysähtyvät lukemaan 153. Näppis on hyvin jämerä ja se pysyy paikoillaan erinomaisesti pohjassa olevien kookkaiden (yli 2,5 cm * 2,5 cm) kumitassujen ansiosta. Se ei myöskään heilu pitkin pöytää, vaikka käyttäisikin kolmesta eri kirjoituskulmasta kahta jyrkempää, jolloin takana olevat kumitassut ovat korotusjalkojen mukaisesti huomattavasti pienemmät. Irroitettava 180-senttimetrinen kaapelikin pysyy kolmihaaraisen liitäntäpään ansiosta hyvin paikoillaan.

Mekaaniset GX Brown Tactile -kytkimet ajavat asiansa erinomaisesti. Painalluksen syvyysmitta on kaksi millimetriä, mikä voi olla toisille käyttäjille liikaa. Myös 50 gramman painallusvoima jakaa äänet kahteen leiriin. Kun näppis ei myöskään ole mistään hiljaisimmasta päästä, täytyy kuluttajan olla tietoinen siitä, mitä oikein on hankkimassa. Syvyysmittaan ja painallusvoiman tarpeeseen tottuu varsin nopeastikin, mutta kaikille ne eivät yksinkertaisesti sovellu. Myös naputtelusta kantautuva ääni voi häiritä etenkin yöaikaan näppäimistöllä riehuvia.

Lankun oikeassa yläkulmassa on kaksi erikoisnäppäintä. Oikeanpuoleinen sammuttaa näppiksen valot vasemmanpuoleisen asettaessa sen pelitilaan. PRO tukee luontevasti Logitechin G HUB -ohjelmistoa (Windows, macOS), jolla voi kikkailla sydämensä kyllyydestä. Näppiksen RGB-valaistus animaatioineen sekä funktionäppäimien makro-ohjelmoinnit sujuvat sillä kohtuu vaivattomasti. Jos pöydällä on enemmänkin Logitechin tuotteita ja G HUB sitä kautta tuttu juttu, on tämän parissa välittömästi kuin kotonaan.

PRO on näppäimistönä erittäin perinteisen oloinen, joskin toki uusi League of Legends -väritys tekee siitä persoonallisemman. Tuhdissa lankussa on sellaista jämerää wanhanajan meininkiä, mikä puuttuu monilta kilpailijoilta. Tässä tullaan tosin myös sen tilanteen eteen, että PRO voi tuntua toisille vähän liiankin retromaiselta. Mikäli kuitenkin haluaa sävyttää pelipöytänsä League of Legendsillä, ei tämä missään tapauksessa ole huono valinta. Kunhan on siis hankkimassa juurikin TKL-näppistä. PRO on ihailtavan kestävän oloinen, selkeä, äänekäs, onnistuneesti valaistu ja naputuskulmiltaan kyvykäs. Semmoinen näppäimistöjen boomeri.

Logitech PRO League of Legends maksaa noin 130 €. Näppäimistöä on saatavilla myös K/DA-kuosilla (samoilla GX Brown Tactile -kytkimillä) ja GX Blue Clicky -kytkimillä varustettuna mustana mallina. HUOM: kuvista poiketen näppäimistössä on myös ääkköset.

Muiden Logitech League of Legends -tuotteiden arvosteluja:
Logitech PRO Wireless League of Legends Edition -pelihiiri
Logitech G840 XL League of Legends Edition -hiirimatto
Logitech PRO X League of Legends Edition -pelikuulokkeet

Lani-illan kohokohta! Kuka saa sokkona näppiksen hännän paikoilleen?!

Lisää luettavaa