Yksinkertaista mukavuutta – arvostelussa Logitech PRO Wireless League of Legends Edition -pelihiiri

League of Legends -kuosilla varustettu kevyt ja langaton LIGHTSPEED-hiiri, joka soveltuu täydellisesti sekä oikea- että vasenkätisille.

03.12.2021

Logitechin PRO Wireless -hiiri on hyvin yksinkertaisen oloinen kapistus. Siinä on kuitenkin ominaisuuksia, jotka paljastuvat vasta pienen tutustumisen jälkeen. Kevyestä pelikaverista paljastuukin todellinen raskaansarjan mestari.

Hiirestä saapui testiin League of Legends -väreillä (Hextech Magic -sininen ja Hextech Metal -kullankeltainen) pinnoitettu versio. Tämä malli on osa Logitechin uutta League of Legends -tuotesarjaa, johon kuuluu myös hiirimatto, näppäimistö ja kuulokkeet.

Kahdeksankymmenen gramman painollaan kepeästi liikkuvan PRO-hiiren pakettiin kuuluu sälää, josta osa kannattaa pienuutensa vuoksi säilyttää äärimmäisen hyvässä tallessa. 180-senttimetrisen latauskaapelin ja siihen tarvittaessa liitettävän vastaanottimen jatkosovittimen lisäksi mukana tulee nimittäin sivupainikkeita ja painikesuojuksia, jotka ovat kokonsa puolesta herkästi katoavaa lajia. Tosin voihan olla, että niille ei ole enää alkuasennuksen jälkeen tarvetta.

Käyttäjä voi itse valita montaako sivupainiketta haluaa käyttää. Näppärästi magneeteilla kiinnittyvillä painikkeilla ja suojuksilla voi määritellä käytössä olevien lisänappien määräksi 0 – 4. Jos esimerkiksi kaipaa vain kahta peukalonäppäintä, sitten vain asettaa sivupainikkeet omalle pelikädelle (oikea/vasen) sopivaksi, ja toiselle puolelle sitten painikesuojat. Näppäräkätiset voivat lisätä pikkurillille omat 1 – 2 näppäintä. Hiiren kaikkien näppäimien – kuin myös logo- ja DPI-merkkivalojen värien ja animointien – ohjelmointiin käytetään tuttua Logitech G HUB -ohjelmistoa. DPI-asetuksia voi hiireen tallentaa viisi kappaletta, minkä lisäksi jonkin näppäimistä voi ohjelmoida Pro-aim-tyyliseksi DPI-tarkkuustilavaihtajaksi. Käytettävissä oleva DPI vaihdetaan pohjassa olevalla näppäimellä; näin sitä ei vaihda vahingossa kuumimmissakaan pelihetkissä.

HERO 25K -tunnistimella toimivat PRO-hiiri tarjoaa jopa 25 600 DPI -tarkkuuden. Langattoman yhteyden äärimmäisen lyhyestä viiveestä vastaa varmatoiminen yhden millisekunnin päivitysnopeudella toimiva LIGHTSPEED-yhteys. USB-donglen voi laittaa suoraan tietokoneeseen kiinni, mutta valmistaja ehdottaa sen asettamista noin 20 senttimetrin etäisyydelle. Mukana tulevan kaapelin ja vastaanottimen jatkosovittimen avulla tämä onnistuu helposti. Tiltin testeissä donglea käytettiin molemmilla tavoilla, eikä pöydän alla olleen tietokoneen takapaneeliin iskettu dongle tuottanut mitään ongelmia: hiiren nopeus ja yhteys pysyivät samalla tavalla vakaina kuin jatkosovittimella hiiren läheisyyteen tuotuna. Kuljetusta varten donglelle on hyvä säilytyspaikka hiiren pohjassa.

Varsinaisessa käyttömukavuudessa PRO on huippuluokkaa. Hiiri istuu käteen todella miellyttävästi ja sen pinta tuntuu kättä vasten viehättävälle. Kovin pehmeällä hiirimatolla tai suoraan pöydän pinnalla en lähtisi tällä pelailemaan tai työskentelemään, mutta käytettävyys oli mitä mainiointa sekä vähän kovemmilla hiirimatoilla että Logitechin omalla G840 XL:llä. Hiiren sivuilla olevissa kuvioinneissa on hieman sormiin tuntuvaa herkkää kohoumaa, joka itse asiassa miellyttää muutoin niin supersileään kuosiin verrattuna. Vaan mikä tärkeintä: PRO toimii kuin ajatus, ja sen parissa jaksaa vaikka koko päivän ja yön putkeen ilman hikipisaroita tai käden rasittumista.

Kestävyyttä PRO tarjoaa yllin kyllin. Pohjassa olevat PTFE-tassut jaksavat pyyhkiä 250 kilometriä. Akkukestoa tarjotaan sen sijaan 48 tunniksi valojen kera ja kuudeksikymmeneksi ilman niitä. Mekaanisten päänäppäimien jousitusjärjestelmästä ei tarvitse olla huolissaan, sillä siinä vaiheessa kun ne hellittävät, on oikeasti jo todennäköisesti muutenkin aika hankkia uusi hiiri ja antaa vanha aloittelevalle nuorelle.

Logitechin astetta kalliimmat pelivermeet eivät yleensä petä, eikä niin tapahdu tälläkään kertaa. PRO Wireless on kevyt ja varmatoiminen hiiri, josta ei vauhti lopu kesken. Muokattavat sivunäppäimet ja hyvä akunkesto liitettynä todella miellyttävään käytettävyyteen tekevät tästä suorastaan loistavan partnerin kuumiin pelisessioihin ja tarkkaan työskentelyyn. Tämän mallin Legend of League -ulkonäkökin miellyttää silmää ainaisten mustien ja valkoisten pelihiirulaisten seassa.

Logitech PRO Wireless League of Legends Edition maksaa noin 130 euroa. Laite on Powerplay-yhteensopiva.

Muiden Logitech League of Legends -tuotteiden arvosteluja:
Logitech G840 XL League of Legends Edition -hiirimatto
Logitech PRO League of Legends -pelinäppäimistö
Logitech PRO X League of Legends Edition -pelikuulokkeet

PTEE FEET… Really? Kuka tämän epävireisen Pingun on tänne lipsauttanut?

Lisää luettavaa