Kevyesti pöydällä liitäen, vihollisia väijyen – arvostelussa Logitech Pro X Superlight -pelihiiri

Logitechin uutuushiiri on kevyt, nopea ja ympäristöystävällinen.

22.12.2020

Logitech toi kevyitä pelivälineitä kaipaaville uuden langattoman Pro X Superlight -hiiren. Alle 63 gramman painolla se liikkuu pöydällä kuin ajatus Hero-tunnistimen ja 100 – 25400 DPI:n pitäessä huolen, että tarkkaa vauhtia on juuri niin paljon kuin käyttäjä halajaa.

Testeissä jopa 70 tunnin akkukestoon yltänyt Pro X Superlight on Logitechin kaikkien aikojen kevyin hiiri. Se on muovisuudessakin hyvin tyylikäs ja kädessä hyvältä tuntuva. Pintamateriaali sivelee kättä käytännössä niin hyvin, että kosketus hiireen pysyy lähes huomaamattomana. Toimintonäppäimillä ei leveillä, sillä hiirulainen pitää sisällään vain perinteisen pykälittäin toimivan rullan lisäksi neljä näppäintä kahden ollessa oikeakätisen peukalon kohdalla; vasenkätisille ei tämä siis oikein sovellu. Hiiren muotoilu on muutoin yksinkertaisuudessaan toimiva.

Yhteys tietokoneeseen syntyy LIGHTSPEED-USB-vastaanottimella. Mukana tuleva 180 cm:n mittainen latauskaapeli toimii myös vastaanottimen jatkojohtona, jotta sen saa pelipöydällä mahdollisimman lähelle hiirtä. Paketin mukana tulee myös hiiren päälle asetettavat pitoteipit, puhdistusliina ja vaihdettava pohjaluukku.

Pelikäytössä Pro X Superlight on näppärä kuin mikä. Tämä tosin vaatii, että käyttäjä pitää ultrakevyistä hiiristä. Tarkkuus tuntuu täydelliseltä ja virheettömältä hiiren liikkuessa kuin ajatus. Huomaamattomasta liukumisesta pitää huolen pohjassa olevat PTFE-tassut. Mikäli hiireen haluaa pientä kitkaa, täytyy käyttäjän itse tehdä omia virityksiä.

Se on kuitenkin todettava, että mihinkään jarrutteluun tätä hiirtä ei ole tarkoitettu. Pro X Superlightin keveys ja ”vauhti” ovat omiaan juuri niille pelaajille, jotka väijyvät ja rynnivät räiskintäpeleissä sekä pikkutarkasti että suurella sykkeellä. Näppäimien vaste saisi olla allekirjoittaneelle aivan hitusen verran hellempi, mutta onnistui se pelaaminen näinkin ilman harmaita hiuksia.

Hiiren DPI-herkkyyden ja näppäintoimintojen määrittelyyn käytetään Logitech G HUB -ohjelmistoa. Mikäli pöydällä on enemmänkin Logitechin tuotteita, sujuu softan käyttö suoraan selkärangasta.

Logitech Pro X Superlight on hintava mutta kohderyhmälleen aikalailla täydellinen peliväline. Vastaan ei ole tullut montaakaan vastaavanlaista hiirtä, jossa olisi yhtä hyvä yleistuntuma. Tehokas akku ja varmatoimisuus niittävät paketista sellaisen, että siihen kannattaa ehdottomasti tutustua.

Mustana ja valkoisena saatava Logitech Pro X Superlight maksaa noin 150€.

PS: Pro X Superlight on toteutettu vaativimpien ekologisuusstandardien mukaisesti. Siinä ei ole PVC-muovia, vaan sen materiaali on kulutusjätteestä kierrätettyä. Isot pisteet tästä Logitechille!

Vaikka kuinka on ”light” niin ei tässä paketissa mitään valoja tullut!

Lisää luettavaa