Langattomasti pelaten ja ladaten – arvostelussa HyperX Pulsefire Dart

Sata euroa hiirestä on jo sen verran, että pätäkälle on parasta saada vastinetta. HyperX:n Pulsefire Dart lupaa paljon, mutta miten käy loppupeleissä?

Ensiluokkaiseksi väitetyllä Pixart 3389 -anturilla ja Omron-kytkimillä rakennettu HyperX Pulsefire Dart on miellyttävän tuntuinen oikeakätisille suunnattu pelihiiri. Vaa’alla 114 gramman kohdalle jämähtävässä pelikaverissa on kuusi painiketta, kahdet RGB-valot ja sivuille isketyt keinonahkapalat. Suhteellisen harvinaisena bonuksena laite tukee langatonta Qi-latausta.

Pulsefire Dartin akku jaksaa pöytähiippailua noin viidenkymmenen tunnin ajan. Lataaminen onnistuu joko mukana tulevalla 1,8-metrisellä USB-USB-C-kaapelilla tai sitten erikseen hankitulla Qi-latausalustalla. Testissä käytetty HyperX ChargePlay Base -lataustelakka virratti hiiren tyhjästä täyteen kahdessa tunnissa ja kahdessakymmenessä minuutissa.

Maksimaalista toimintaa varten paketissa tulee mukana USB-adapteri. Siihen isketään sekä mukana tuleva kaapeli että hiiren USB-vastaanotin, jonka jälkeen se tulisi sijoittaa noin 20 senttimetrin päähän hiirestä. Tällä varmistetaan langattoman yhteyden häiriötön toimivuus kuumimmissakin pelitilanteissa.

Hiiren RGB-valoja ja laitteeseen tallennettavia useita DPI-arvoja säädetään vähemmän yllätyksellisesti HyperX:n NGENUITY-ohjelmalla. Toki myös näppäimien toimintoja pääsee säätämään.

Laitetta testattiin useilla eri hiirimatoilla ja jopa pelkän pöydänpinnan päällä. Toimivuus oli virheetöntä ja viiveetöntä, kuten tämänhintaiselta pelikaverilta odottaakin. Hiiri liikkui miellyttävän tasaisesti kaikilla DPI-arvoilla (minimi 200, maksimi 16 000) pohjan pitäessä juuri sopivanlaisen tuntuman alla olevaan pintaan. Ergonominen muotoilu istui allekirjoittaneen käteen todella loistavasti eikä käsi hikoillut pisaraakaan pidemmissäkään pelituokioissa. Käsi sulautui Pulsefire Dartin pintaan itse asiassa niin hienosti, ettei sitä välillä edes huomannut pitävänsä hiirestä kiinni. Onkin sanottava, että tämä on ergonomialtaan ja pintamateriaaliltaan yksi miellyttävimmistä koskaan testaamistani hiiristä!

HyperX Pulsefire Dartin kohdalla satsattu satanen ei mene yhtään hukkaan. Loistavan tuntoinen hiirulainen toimii kuin ajatus ja langaton lataus on mainio juttu. Täydellinen pintamateriaali pitää huolen, että pelaamista jaksaa putkeen juuri niin kauan kuin itse haluaa; käsi nimittäin todellakin lepää tämän kaverin päällä.

HyperX Pulsefire Dart maksaa noin 100 €.

– Tom Kajaslampi

SIVUÄÄNI

Myös toveri Samu Turkia ylistää Pulsefire Dartia levollisin käsin.

Hiirivalikoimani on vaihtunut suhteellisen tiukkaan tahtiin ammatinvalinnasta johtuen, mutta HyperX:n langaton Pulsefire Dart on sijoittanut itsensä allekirjoittaneen ykkösrotaksi vailla vertaa. Kovan luokan PC-pelaajana taisteluvermeiden tulee olla juuri eikä melkein omille tassuille sopivia. Ennen ”tikan” saapumista taisteluaseman ohjaimena kämmeneni alla on liitänyt muun muassa HyperX:n Pulsefire Surge, Pulsefire FPS Pro ja tietysti kevythiiritrendiä noudattava Pulsefire Haste. Omalla kohdallani Dart korvasi FPS Pro:n ansaitulle eläkkeelle, vaikka käyttöikää ei vielä huimasti ollutkaan.

Pulsefire Dartin suurimpana erona muihin käyttöhiiriini on langattomuus, jonka suhteen olen ollut kautta ikäni hyvin skeptinen. Eihän langaton laite yksinkertaisesti voi pärjätä langalliselle yhteydelle tai olla edes vertainen? Kuinka väärässä olenkaan ollut. Ensimmäinen ujo loikka langattomien pelihiirien maailmaan otettiin viime vuonna Logitechin G603:lla, joka tarttui markkinointinsa vuoksi taskuun. Lightspeedillä brändätty langaton teknologia luvattiin langallisen vertaiseksi – eikä suotta.

Brändätystä teknologiasta huolimatta HyperX onnistuu tuottamaan vähintään yhtä virheettömältä tuntuvan fiiliksen omalla langattomuudellaan. Paketin mukana saapunut USB-adapteri keskustelee Dartin kanssa niin hyvin, että heikompaa hirvittää. Vastoin paketin sijoitusohjeita oma adapterini on kytketty suoraan lattiatasolla lojuvan keskusyksikköni etupaneeliin, joka sijaitsee noin metrin päässä hiirestäni. Reilun kahden kuukauden ajalta en voi raportoida ensimmäistäkään katkosta, pätkintää tai muutakaan probleemaa, sillä niitä ei yksinkertaisesti ole esiintynyt. Samaa teknologiaa nähdään esimerkiksi kovasti ylistystä herättäneissä HyperX Cloud II Wireless -pelikuulokkeissa. Tosin jos langattomuus epäilyttää, voi HyperX Pulsefire Dartia käyttää myös USB-C-kaapelin varassa. Tähän suoritukseen tosin suosittelen lämpimästi etsimään mahdollisimman kevyen ja joustavan kaapelin, ettei paksu piuha rokota muutoin erinomaisesta käyttötuntumasta.

Suurin yhteinen sävelemme Tonpan kanssa soi Pulsefire Dartin ergonomiaosastolta. Nykypäivän kevythiirien trendauksen vuoksi Dart lukeutuu pulskien poikien puolelle omalla 114 gramman painollaan. Paino on tosin täysin oikeutettu, sillä hiiren vakuuttava vajaan viidenkymmenen tunnin akunkesto on melkoinen suoritus. Mieltymyskysymyksiä, mutta omalla kohdallani paino on vain plussaa hiiressä. Olen ehkä yksinkertainen, mutta omassa päässäni paino on aina yhtä kuin laatu sekä kestävyys. Näiden ominaisuuksien lisäksi hiiren oikeakätinen muotoilu on nimittäin kohdillaan. Lisäpisteitä tihkuu myös hiiren oikeaa ja vasenta sivua koristavat keinonahkaiset palat. Standardina hiirien päällistuntuma on jo vuosia ollut muovi- tai kumipinta. Keinonahka yllättää ja miellyttää enemmän kuin arvaatkaan.

100 euroa hiirestä voi tuntua muutamallakin mittapuulla hieman arvokkaalta, mutta HyperX Pulsefire Dart on heittämällä hintansa arvoinen. Huokea ergonomia, erinomainen akunkesto, ”pakolliset” RGB-ominaisuudet ja useampi tapa ladata hiiri takaisin taistelukuntoon ovat loistavia valtteja. Ei tähän voi oikeastaan sanoa enää juuri enempää, kuin että äärimmäisen suositeltava pelihiiri!

– Samu Turkia

”I am your mouse.”
– Dart(h) Pulsefire

Lisää luettavaa