Kohtuuhintainen vauhtihiiri – arvostelussa HyperX Pulsefire FPS Pro

Kovapäisille pelaajille suunnattu Pulsefire FPS Pro lupaa ensiluokkaista tarkkuutta hyvään hintaan.

14.04.2021

Hiirimarkkinat vikisevät jos jonkinmoisia vaihtoehtoja, mutta usein ostopäätökseen vaikuttaa hinta. HyperX Pulsefire FPS Pro yrittää iskeä sopivaan väliin tarjoten puolikkaalla vappusatasella 16 000 DPI:tä ja ensiluokkaisen Pixart 3389 -anturin.

Selkeästi oikeakätisille suunniteltu mutta ainakin peruskäytön suhteen todennäköisesti myös vasenkätisille sopiva Pulsefire FPS Pro on 95-grammainen ja varsin perinteiseen muotoiluun luottava pelihiiri. Säädettävät valot koristavat sinänsä miellyttävän tuntuista muovista vempainta, joskin sivuilla olevat karhennetut kumiset grippipinnat jakavat taatusti mielipiteet oikealle ja vasemmalle. Etenkin peukaloa vasten pureutuva rosoinen kumipinta tuntuu paikoin ikäänkuin hieman tahmealta. Hiirestä saa kyllä hyvän otteen, mutta tuntuma ei varmastikaan miellytä kaikkia. Kumipintainen ja ratasmaisesti pyörivä rulla tuntuu sen sijaan oikein hyvältä. Oli miten oli, kokonaisuutta kannattaa ehdottomasti kokeilla ennen ostopäätöstä.

Hiirulaisen kaksi valoa on säädettävissä Windows 10:n NGENUITY-sovelluksella. Kaikki kuusi näppäintä on myös ohjelmoitavissa. Lisäksi kapistukseen saa tallennettua kolme profiilia, joiden valinnasta ilmoittaa hiirestä lähtevät itsemäärätyt värivälähdykset.

180 cm pituisella liitäntäjohdolla varustettu Pulsefire FPS Pro liikkuu hiirimatolla vikkelästi ja tarkasti. Käytössä oli useita hiirimattoja, mutta parhaimman fiiliksen sai HyperX:n omalla kovalla Fury Ultralla. Hiiren pohja soveltuu kyseiselle matolle täydellisesti: Pulsefire FPS Pro liikkuu Fury Ultran päällä saumattoman vikkelästi pysyen kuitenkin tarvittaessa täysin paikoillaan. Perinteisten ja halpojen kangasmattojen päällä toiminta on yhtälailla tarkkaa, mutta hiiren ketteryys ei nouse niiden kanssa yhtä hyvin esille. Omron-kytkimillä varustetut päänäppäimet sen sijaan ovat tilanteessa kuin tilanteessa luotettavia. Niissä on juuri sopivanlainen vaste ja ääni.

HyperX Pulsefire FPS Pro on pääpiirteittäin todella hyvä pelihiiri. Vauhtia ja tarkkuutta riittää, minkä lisäksi pääpainikkeiden varmuus vakuuttaa pelistä toiseen. Sivujen kumipinnat jakavat mielipiteet kahteen leiriin, mutta mikäli ne soveltuvat omaan käpälään, on tämän kapistuksen kanssa luvassa auvoisia pelihetkiä. Eikä kassalla köyhdy liikaa.

HyperX Pulsefire FPS Pro maksaa noin 50 €.

Onko hiiren kyljissä olevat kumigripit valmistettu samasta materiaalista kuin auton kuramatot? Kysyn vaan.

Lisää luettavaa