Kevyesti kiitäen kätösessä – arvostelussa HyperX Pulsefire Haste -pelihiiri

HyperX tuo kuumentuneille pelihiirimarkkinoille oman vaihtoehtonsa. Muodissa olevat ultrakevyet ja rei’itetyt hiiret eivät paljoa toisistaan poikkea, mutta sukelletaan silti pintaa syvemmälle tutkimaan suosion perimmäistä syytä.

19.11.2020

Vaikka PC:llä pelaaminen on omassa pelimaailmassani jäänyt konsoleiden varjoon, olen aina ollut jokseenkin tarkka mieltymyksieni kanssa tarvikepuolella. Tiedän ainakin suunnilleen mitä odotan kuulokkeiltani, näppäimistöltäni ja hiireltäni, jotta homma rokkaa tavallani. Hiirien kohdalla olen aina luottanut painoon ja fyysiseen kokoon, joten HyperX:n Pulsefire Haste iski kohdallani lähes kulttuurishokin. Painoltaan höyhensarjalaisen siro hiiri sytytti välitöntä ennakkoluuloa, enkä varsinaisesti ollut ihan väärässä. Hiiri itsessään ei ole missään tapauksessa heikko, mutta se ei valitettavasti sovellu jokaisen käyttöön.

Ambidekstriseen muotoon kasattu HyperX Pulsefire Haste on langallinen kuuden painikkeen hiiri. Muotoilunsa ansiosta hiiri soveltuu oikea- sekä vasenkätiselle käyttäjälle, mutta niin kutsutut peukalopainikkeet on sijoitettu hiiren vasempaan reunaan. Rullaa lukuun ottamatta koko komeus on napakkaa muovia, joskin paketista paljastuu yllätys asian muuttamiseksi. HyperX on pakannut laatikkoon neljä muotoiltua kumimattoa, jotka voi asetella joko pääpainikkeiden päälle tai lisägripiksi laitteen kylkiin.

Oli kyseessä takaraivoon iskostunut tottumus tai ei, tuntuu HyperX Pulsefire Haste liian heiveröiseltä omaan lapaseeni. Vain 59 gramman painoinen ja lähes läpeensä rei’itetty hiiri on toki ”painonsa” puolesta ketterän vikkelä, mutta fyysisesti se tuntuu liian pieneltä. Vaikka kätöseni eivät varsinaisesti ole sieltä suurimmasta päästä, vajaan seitsemän senttimetrin levyinen ”sotarotta” ei vaan asetu käteni alle mitenkään päin mukavasti. Lepo- tai kynsiote ei tuonut mittavaa vaikutusta käyttömukavuuteen, vaan hiiren käyttö tuntuu sormissa ja ranteessa epämukavan kramppaavalta.

Vaikka hiiren fyysinen koko ei ole sieltä mieluisimmasta päästä, ymmärrän kevythiirien suosion. Työvälineen liikuttaminen tuntuu poikkeuksellisen vaivattomalta ja Pulsefire Hasten pohjassa olevat vitivalkoiset liukutassut ovat lähes kitkattomat. HyperX käyttää tassujensa materiaalina teflonilla päällystettyä polyymerimuovia, joka suorastaan liitää kangasmaton päällä. Kokeilin hiiren käyttöä myös kovalla muovipintaisella hiirimatolla, mutta tästä Pulsefire Haste ei valitettavasti tykännyt ollenkaan. Tassujen kulumistakaan ei tarvitse stressata, sillä edellä mainittujen kumimattojen lisäksi myyntipakkauksessa on myös vaihtotassut kovimpia käyttäjiä varten.

HyperX Pulsefire Hastelle lupaillaan pitkäkestoista kumppanuutta. Hiiren kullattujen microkytkimien luvataan kestää 60 miljoonaa klikkausta, minkä lisäksi paketissa väitetään näiden olevan myös pölytiiviitä. Painikkeiden ohella myös hiiren johtoa ylistetään reilulla kädellä. HyperFlexiksiksi kutsuttu USB-johto on nimittäin paracordiin kapaloitu hyvin kevyt ja joustava kokonaisuus, joka tuntuu käsissä kengännauhoilta. Kerrankin voi rehellisesti liioittelematta luvata, että tämä johto kestää varmasti kovempaakin kieritystä. Hiireen on myös isketty Pixartin 3335-sensori, jota nykypäivän pelaamisen lisäksi käytetään myös erityisesti kuvanmuokkaajien keskuudessa ja nimenomaan ammattikäytössä.

Hiiren kaveriksi tietokoneelle saa myös HyperX NGENUITY -ohjelman, jolla laitteeseen saa säädeltyä itselleen mieluisia asetuksia. Pulsefire Haste edustaa reikäjuustoisuudestaan huolimatta hyvin simppeliä tyyliä, joskin rullaan on isketty hiiren ainut RGB-ominaisuus. NGENUITY mahdollistaa RGB:n käyttäytymisen lisäksi myös hiiren herkkyydet ja muut haluamansa pikakomennot. Rullapainikkeen alla sijaitsevaan pieneen namiskaan saa ohjelman avulla lisättyä neljä herkkyysastetta Hasten muistettavaksi. NGENUITYn kanssa pidetään myös laitteen ohjelmisto ajantasalla.

Kokonsa puolesta HyperX Pulsefire Haste ei varmasti sovellu jokaisen käteen, mutta kyseessä on silti mainio laite. Kevyen rakenteensa sekä huikean liukuvuutensa ansiosta hiiren käsittely on todella näppärää ja nopeaa. Ymmärrän suosion, sillä jos se olisi hitusenkin lihavampi kaveri, korvaisi HyperX:n luomus helposti nykyisen käyttöhiireni Logitech G603:sen. Jos koet itsesi pienikätisten kerhoon, on HyperX:n Pulsefire Haste varmasti sinulle sopiva kumppani taistelukentille tietokoneiden ihmemaailmassa.

HyperX Pulsefire Haste maksaa noin 60€.

Trypofobiaisen kauhu ja näppärät lisälärpäkkeet.

Lisää luettavaa