Hehkuvaloilla viritettyä vakautta – arvostelussa HyperX Pulsefire Surge -pelihiiri

Iki-ihanan HyperX:n hiirivalikoiman seuraava kandidaatti on saapunut arvostelupöydän ääreen. Onko tiedossa raudanlujaa suoriutumista vai sittenkin Surgea suoritus? Kyllä, kaikki aivotyöskentely on käytetty täysillä tämän vitsin kirjoittamiseen.

11.01.2021

Pelimaailman tarvikepuolen kärkinimiin kuuluvalta HyperX:ltä nähdään jälleen uusi hiirisuositus kuluttajien kämmenten alle. Pulsefire-lisänimellä ratsastava pelihiirien sarja aloitettiin taannoin kelvollisella Pulsefire Hastella, joka tosin omaan kätöseen ei sopinut kokonsa puolesta. Siinä missä Haste edusti tuoteperheen tuoreinta tulokasta, Pulsefire Surge julkaisunsa kohdalla pari harppausta taaksepäin. Tässä tapauksessa voidaan toki paljastaa jo heti kärkeen, että tällä kertaa sanonta vanhassa vara parempi pitää erittäin hyvin kutinsa.

Hasten tavoin myös langallinen Pulsefire Surge on kasattu täysin ambidekstriseen muotoiluun. Kuudella painikkeella varusteltu hiiri soveltuu edellä mainitun muotoilunsa ansiosta molempikätisille, mutta vasurit kärsivät tässäkin tapauksessa peukalopainikkeiden menetyksestä niiden ollessa taistelurotan vasemmassa laidassa. Rakenteensa puolesta Surge vaikuttaa erittäin jämerältä sen ollessa napakkaa ja sileää muovia. Tässäkin tapauksessa hiiren rullapainike on kumipinnoitettu, jotta siitä saisi otetta pelisessioiden mennessä hektisimpiin sfääreihin.

Myyntipakkaukseen ei ole ahdettu varaosia tai muitakaan lisäherkkuja, mutta tämä ei menoa haittaa. Siinä missä Pulsefire Haste tuntui kätösissäni liian pieneltä, Surge soveltuu tarpeisiini paremmin. Tilanne on tosin todella outo ja suorastaan mystinen, sillä hiirien kokoero on naurettavan pieni. Surge on jopa laihempi kaveri leveydeltään ja pituudeltaan, mutta voittaa Hasten korkeudessa muutamalla millillä. Nämä ovat omassa hiiriotteessani tärkeitä, sillä annan kämmeneni levätä täysin hiiren päällä. Surgen hellästi korkeampi runko soveltuu tähän paremmin. Tästä seuraa mielenkiintoinen tunne siitä, miten pienestä käyttömukavuus voikaa olla kiinni.

Pulsefire Surge on ihan perinteisesti kasattu hiiri, eikä kyseessä ole mitään rei’itettyä kevythiirihärvelöintiä. Noin 100 gramman painoinen sotarotta on tosin saanut erittäin upean RGB-väriefektöinnin runkoonsa, mikä on efektifanaatikoille pelkkää plussaa. Kämmenen alle sijoittuvan hehkuvan HyperX:n logon lisäksi koko laitteen ympäri menevä lediviiva on vakuuttavan näköinen efekti, jota pääsee tietenkin muuttamaan oman mielensä mukaan HyperX NGENUITY -ohjelman kanssa. Samalla nimihirviöllä saadaan säädettyä myös hiiren herkkyyden oman maun mukaan. Asetuksia voi tallentaa omiksi profiileiksi laitteen sisäiseen muistiin, jonka säätö on pienessä namiskassa rullapainikkeen alapuolella. Täten ei tarvitse koko ajan olla välppäämässä ohjelmasta vauhtia käyttötarkoitukseen sopivaksi. Pixartin erittäin arvostetulla 3389-sensorilla varmistetaan myös, että käyttäjän pienimmätkin liikkeet rekisteröityvät ilman minkäänlaista kapinointia. Onhan kyseessä pelihiirien ohella myös esimerkiksi kuvankäsittelijöiden ykkösvalinta työsensorikseen.

Pulsefire Hasten tapaan myös Pulsefire Surgesta luvataan pelaajalle pitkäaikainen kumppani. Hiiren painikkeiden alle sijoitetut Omronin kytkimet on mitattu kestämään 50 miljoonaa klikkausta ilman minkään näköistä kulumista tai löystymistä. Surgen johto edustaa myös HyperX:n HyperFlex-sarjaa, eli kyseessä on hyvinkin joustavaa ja taittuvaa paracordiin kiedottua “kengännauhaa”. Vaikka Surgen pohjasta ei tällä kertaa ole teflonia liukumisen tueksi, kiihtyvyyttä piisaa silti runsaasti. Hasten suoritus painottui yksinomaan kangaspintaiselle hiirimatolle, mutta tällä kertaa hiiren sai liikkumaan sujuvasti myös kovamuovisella matolla. Koska yleensä toinen on ylitse muiden, kannattaa Surgen kohdalla silti pysytellä kangasmaton käytössä, sillä kokemus on tällöin näistä kahdesta sulavampi.

Enemmän perinteitä kosiskeleva HyperX Pulsefire Surge on helposti suositeltavissa käyttäjälle kuin käyttäjälle. Jos et ehdottomasti koe vaativasi hiireltäsi tämän hetken reikäjuustojen huumaa keveydellään, on Surgesta luvassa erittäin vahvaa suoritusta ja vieläpä sateenkaaren väreissä hehkuen sekä hohkaen. Kuten Pulsefire Hasten arvostelussa mainitsin, olisi Haste korvannut sen hetkisen käyttöhiireni olemalla hitusen lihavampi kaveri. Surge onnistui tässä tehtävässä hellällä lisäkorkeudellaan, joten taisteluasemani on nyt vahvasti HyperX:n leirissä. Pulsefire Surgen suosittelu on helppoa, jos hakusessa on uusi ja kohtuuhintainen hiiri.

HyperX Pulsefire Surge on saatavilla noin 60 euron molemmin puolin.

Onko se kypärä? Onko se auto? Ei, se on Surgeooni joka kulkee kohti otsoonia!

Lisää luettavaa