SNES Classic julkaistaan aivan pian ja Nintendo kommentoi laitteen saatavuutta: ”Älkää maksako koneesta yli 80 dollaria”

SNES Classic ilmestyy Euroopassa 29.9.

NES Classic oli julkaisunsa aikoihin aivan valtava hitti, joka vietiin käsistä. Samalla Nintendo sai paljon haukkuja niskaansa, koska laitetta oltiin tehty niin vaivainen määrä.

Nyt Nintendo of American pomo Reggie Fils-Aimé on antanut Financial Timesille haastattelun, jossa hän vannoo, että moinen kohtalo ei tule odottamaan SNES Classicia. Lisäksi hän kertoi, että viimeaikaiset ennakkotilausongelmat eivät ole olleet Nintendon vika.

Fils-Aimé tarjosi syyksi NES Classicin toimitusongelmiin sitä, että firma yllättyi suuresti laitteen suosiosta ja oli teettänyt konsoleita alun perin suurin piirtein sen verran kuin mitä vastaavia epävirallisia retrokonsoleita oli teetetty. NES Classicin hinta oli 79,99 dollaria kaupassa, mutta Ebayssa hinnat nousivat saman tien 200 dollariin koneen harvinaisuuden vuoksi.

Kehottaisin vahvasti, että ihmiset eivät maksaisi ylihintaa SNES Classicista huutokauppasivustoilla”, Nintendo-pomo sanoi. ”Siitä ei kannata maksaa enempää kuin 79,99 dollaria.” Tämä summa on Suomen valuutassa noin 67 euroa.

Fils-Aimé myös sanoi, että Switchin suhteen he eivät tahtoisi myöskään tuottaa ihmisille pettymyksiä, mutta monimutkaisen valmistusketjun valvominen on hankalaa. Voi siis olla, että Switch-toimitusongelmat tulevat edelleen jatkumaan.