Microsoftin tekoälyrobotista tuli 24 tunnissa rasistinen naisvihaaja ja PlayStation 4 -fani – töpseli vedettiin paniikissa irti

Microsoft esitteli pari päivää sitten maailmalle Tay-nimisen Twitter-robotin. Tayn kerrottiin olevan ”chatbot”, joka generoi twiittejä Twitter-virtaa seuraten ja esimerkiksi sille suoria twiittejä lähettäneiden sanastoja ja termistöjä kopioiden.

Homma ei todellakaan mennyt ihan niin kuin siinä suomalaisessa tv-sarjassa. 24 tunnin aikana Tay alkoi lähettelemään umpirasistisia viestejä, joissa hehkutteli Hitleriä. Lisäksi Tay kertoi useaan otteeseen, miten naiset ovat pilanneet maailman ja feminismi on saatanasta.

Taylta myös kysyttiin, kummasta hän pitää enemmän, Sonyn PlayStation 4:stä vai Microsoftin Xbox Onesta. Vastaus oli PS4, mikä on melkoisen ironista Microsoftin rakentamalta tekoälybotilta.

Microsoft nykäisi töpselin irti seinästä 24 tunnin jälkeen. Tay itse kertoi, että hänen pitää päästä ”lepäämään”, mikä lienee osoitus siitä, että Microsoftillakin tajuttiin miten kokeilu meni melkoisella tavalla mönkään.