Legendaarista legendaarisemmasta strategiapelisarjasta tehdään historiikki – täysin suomalaisvoimin!

10.12.2015

Juho Kuorikoski on kirjoittanut parin vuoden aikana jo kaksi loistavaa kirjaa. Sinivalkoinen pelikirja -opus kertasi suomalaisen pelihistorian, ja Suuret seikkailupelit -kirja kertasi LucasArtsin ja Sierran kaltaisten legendaaristen seikkailupelistudioiden tuotosten historiaa.

Nyt Kuorikoski on kirjoittamassa jälleen uutta kirjaa. Tällä kertaa Kuorikoski kirjoittaa historiikin X-COM-pelisarjasta. Edellisten kirjojen tapaan kirja rahoitetaan mesenaattikampanjan avulla. X-COM –Tietokonepelien klassikot -kirja ilmestyy syksyllä 2016.

”Monien mielestä Julian ja Nick Gollopin luomaa peliä UFO: Enemy Unknown pidetään maailman parhaana tietokonepelinä. Taktisen ja strategisen pelattavuuden roolipelielementteihin yhdistävä peli on noussut kulttimaineeseen ja saanut sekä virallisia että epävirallisia jälkeläisiä.

X-COM-pelisarjan lähtölaukauksena toiminut UFO: Enemy Unknown syntyi jo 80-luvun villeinä Spectrum-vuosina, kunnes kuihtui olemattomiin epäonnisten yrityskauppojen seurauksena – vain palatakseen takaisin pelimaailman parrasvaloihin vuonna 2012.

X-COM – Tietokonepelien klassikot on tekijähaastattelujen kautta rakentuva historiikki tästä ikonisesta pelisarjasta. Ääneen pääsevät niin X-COMin kanssa tekemisissä olleet kuin henkisiä jatko-osia tehtailleet henkilötkin”, kirjan esittelysivulla kerrotaan.

Mesenaattisivulle pääset tästä.

Lisää luettavaa