Eikö vanha Game Boy enää pelitä? Kolme yllättävää syytä ja viisi muuta konsolia, jotka aika jättää jälkeen

23.01.2017

Ensimmäiset kotipelikonsolit kehitettiin 1970-luvulla ja kannettavia pelikoneitakin on nähty jo 1980-luvun lopulta alkaen. Kaikki elektroniikka hajoaa ajan myötä ja brittiläinen pelitoimittaja Larry Bundy Jr. listaakin omassa Fact Hunt –sarjassaan näitä konsoleita, jotka aika on jättämässä jälkeensä.

Listalla on monelle suomalaisellekin tuttu Game Boy –käsikonsoli, joita varmasti monella on vielä kotonaan. Käsikonsoli mullisti pelaamisen aikanaan, mutta nykyään Game Boyn näytöt ovat usein sumeita ja haaleita. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että kyseisen laitteen näyttö toimii musteella, joka haalistuu ajan myötä, varsinkin jos muste on pitkiä aikoja tekemisissä auringonvalon kanssa. Musteen haaleneminen vaikuttaa myös kuvanlaatuun, kun pelikuva liikkuu johonkin suuntaan.

Bundyn mukaan suurimmat ongelmat kuitenkin koituvat siitä, kun näytön eri kerroksia yhdessäpitävä liima hapertuu ajan myötä. Tämä johtaa siihen, että näytön kerrosten väliin pääsee happea ja kosteutta, joka johtaa siihen, että näyttö kirjaimellisesti alkaa homehtua. Näytön homehtuminen näkyy aluksi kuolleina pikseleinä, mutta ajan myötä koko näyttö hajoaa.

Katso Bundyn erinomainen raportti tuosta ylempää!

Lisää luettavaa