Toimittaja: Jarkko Fräntilä

Arvostelussa Oreshika: Tainted Bloodlines – ”Huikean syvällinen peli, jossa on pelattavaa kymmeniksi tunneiksi”

Japanilaisissa roolipeleissä on usein kovin kliseinen tarina. Oreshika: Tainted Bloodlines ilahduttaa kuitenkin positiivisesti jo ensiminuuteista lähtien. Eeppisessä tarinassa ollaan feodaaliajan Japanissa. Pelaajan hahmot ovat kirottuja taistelijoita, joille on annettu vain kaksi vuotta elinaikaa. Pelaajan pitää kerätä viisi muinaista artefaktia todistaakseen sukunsa syyttömyyden. Tarina kulkee luolastoseikkailujen välillä jouhevasti, ja pitää otteessaan. Käsikirjoitus on omaperäinen ja hauska.

  Arvostelussa Helldivers – ”Jännityksessä piilee pelin voima”

  Helldivers on sukua Paul Verhovenin Starship Troopers -elokuvalle. Helldiversissa pelaaja on sotilas, jonka pitää puolustaa Super Earth -nimellä tulevaisuudessa kutsuttua maapalloa. Tarinankerronta luo yhteneväisyyksiä nykypäivään, ja viittaa välillä jopa esimerkiksi itsemurhapommituksiin. Harmittavasti viittaukset nykypäivän poliittiseen tilanteeseen jäävät kuitenkin hieman ulkokohtaisiksi – parempaankin olisi kyetty.

   Arvostelussa Bladestorm: Nightmare – ”Eniten hupia tarjoavat pelin ääninäyttelijät”

   Bladestorm: Nightmare on uudelle konsolisukupolvelle tehty versio vanhasta, edellisen sukupolven pelistä. Alkupelissä The Hundred Years War taistellaan palkkasotilaana joko ranskalaisten tai englantilaisten puolella historiankirjoista tutussa, 1300-luvulla alkaneessa sadan vuoden sodassa. Lisänimitys Nightmare tulee pelin uudesta pelitilasta, jossa on mukana yliluonnollisia elementtejä. Siinä ranskalaisten ja englantilaisten pitää liittoutua yhteen pimeyden voimia vastaan.

    Arvostelussa Monster Hunter 4 Ultimate – ”Tuotos, jota voi suositella täydestä sydämestään”

    Monster Hunter -pelisarjan tuotokset ovat Japanissa huiman suosittuja. Euroopassa ne ovat jääneet kuitenkin vähemmälle huomiolle. Tähän on tavallaan ihan hyvä syy. Monster Hunter -pelisarjan pelit ovat japanilaista rooli- ja taistelupelaamista parhaimmillaan ja pahimmillaan. Pelisarjan peleihin voi käyttää satoja tunteja tehokasta peliaikaa, ja silti pelaajalta jää monia ominaisuuksia ja jippoja näkemättä. Kaikilla ei tällaisiin peleihin kärsivällisyys riitä.
    Monster Hunter 4 Ultimate on jälleen tyypillinen Monster Hunter -sarjan peli. Maailma on valtava, ja alun pikkutehtävien jälkeen pelaajalle annetaan melko vapaat kädet suorittaa erilaisia tehtäviä. Valinnanvaraa on niin paljon, että roolipeliummikolla saattaa olla vaikeuksia päättää, mitä tehdä.

     Arvostelussa Apotheon – ”Luu kurkkuun isotteleville antiikin jumalille”

     Apotheon on Alien Trap -nimisen pikkustudion peli. Sen tekeminen aloitettiin jo vuonna 2011. Nyt se on viimein ilmestynyt myyntiin pc:lle sekä PlayStation 4:lle. Omaperäisen näköinen peli sijoittuu antiikin Kreikkaan, ja pelissä pelaajan ohjastaman päähenkilön Nikandreoksen pitää lyödä luu kurkkuun isotteleville antiikin jumalille. Matkan varrella kohdataankin tuttuja hahmoja Kreikan myyttisistä tarustoista.