Arvostelussa Evolve – ”Pelatessa on jatkuvasti olo, että jotain puuttuu”

Evolve on Left 4 Dead -peleistä tunnetun Turtle Rock Studiosin tekemä moninpeli, jossa on valloittava alkuasetelma. Yksi pelaajista pelaa hirviöllä, jonka pitää juosta karkuun metsästäjiä. Metsästäjiä on neljä, ja myös he ovat ihmispelaajien ohjastamia.

Metsästäjillä on jokaisella omat erikoisominaisuutensa. Yksi on tankki, yksi lääkitsijä, yksi ansoittaja ja yksi taustatukea antava metsästäjä.

Pelin alussa hirviö saa hieman etumatkaa, ja tämän on paettava mahdollisimman kauas metsästäjistä. Hirviö voittaa pelin, mikäli saa tuhottua pelialueelta löytyvän voimageneraattorin tai tapettua kaikki perässään juoksevat metsästäjät. Metsästäjät taas voittavat pelin, mikäli he onnistuvat päästämään hirviön hengiltä.

Hirviö juoksee pitkin pelin kenttiä yliluonnollisten voimiensa avittamana. Hänen pitää pysytellä piilossa esimerkiksi lintuparvia välttelemällä, sillä niiden avulla metsästäjät voivat helposti selvittää, mihin suuntaan hirviö juoksee. Hirviö jättää jälkeensä myös jälkiä, joita metsästäjät voivat seurata. Alueilta löytyviä villieläimiä teurastamalla hirviö voi kehittyä vahvemmaksi. Tämän myötä metsästäjien kohtaamisesta tulee tasapuolisempi taistelu.

Hieman verkossa pelattavien roolipelien tapaan metsästäjillä ryhmätyö on kaiken A ja O. Tankki on lähitaistelija, joka tulittaa hirviötä ja näin vähentää hänen voimamittariaan. Ansoittaja voi taas luoda esimerkiksi voimakentän, jonka sisältä hirviö ei pääse hetkeen pakenemaan. Melkeinpä pelin tärkeimmäksi hahmoksi nousee lääkitsijä, joka parantaa tovereitaan. Ovela hirviöpelaaja päästääkin lääkitsijän päiviltä ensin, jotta muiden metsästäjien nitistäminen on helpompaa.

Evolven kenttäsuunnittelu on toimivaa, mutta pelatessa on jatkuvasti olo, että jotain puuttuu. Uusien pelihahmojen avaaminen ja vanhan kehittäminen vaatii ärsyttävää grindaamista ja uudelleenpelaamista. Nykymaailman tyyliin kaiken saa auki toki myös rahalla.

Evolve on hauskaa viihdettä, mutta sen jyrkkä oppimiskäyrä ja pitkähköt latausajat ja ottelut eivät välttämättä sovi kaikille. Peli on kuitenkin viihdyttävää hupia. Moninpeleille tuttuun tyyliin paljon on kiinni peliseurasta.

KEHITTÄJÄ
TURTLE ROCK STUDIOS

JULKAISIJA
2K

TESTATTU
PS4

MUUT ALUSTAT
XBOX ONE, PC

ARVOSTELIJA
JARKKO FRÄNTILÄ

IKÄSUOSITUS
18+

PELAAJIA
1-5

PLUSSAT
MONINPELI
TEKNINEN TOTEUTUS

MIINUKSET
TOISTAA ITSEÄÄN
YKSINPELIÄ EI KÄYTÄNNÖSSÄ OLE

PÄÄSTÖTODISTUS
Hyvä moninpeli, josta jää puuttumaan se jokin

ARVOSANA
8

LAJITYYPPI
Räiskintä

JULKAISUPÄIVÄ
10.2.2015