Arvio: GTA V:n uuden konsolisukupolven versio on pakkohankinta ja lyö jauhot kurkkuun kaikille

GTA V on mestariteos myös PS4-konsolilla.

23.12.2014

Pelasin GTA V:n Xbox 360 -konsolilla läpi tarinaa ahmien. Rockstar teki loistavaa työtä henkilöhahmojen ja tarinan kanssa. Niistä onkin turha puhua tässä arviossa. Monet ovat pelanneet pelin läpi jo vanhalla konsolisukupolvella eli Xbox 360:lla skä PS3:lla. Vaan miten on PS4- sekä Xbox One -version laita?

Sanotaan se heti alkuun: PS4-versio on eräs kauneimpia uuden konsolisukupolven pelejä, mitä on julkaistu. Etenkin uusi, ensimmäisen persoonan kuvakulma tekee pelimaailmasta huikean eläväisen. Ei siinä, että kolmannesta persoonasta pelihahmon takaa kuvatussa pelikokemuksessa olisi ollut mitään vikaa, mutta immersio pelmaailmaan uppoutumisesta on ensimmäisen persoonan kuvakulmasta valtava ja täysin eri luokkaa. Autojen, lentokoneiden, moottoripyörien ja ja muiden kulkuneuvojen sisällä istuessaan tuntee olonsa oikeasti sellaiseksi, että olisi oikeasti uppotunut toiseen maailmaan.

Pelin tehtävät ovat ennallaan. Ne ovat kaikki toimivia kokonaisuuksia. Muutamat tehtävät toki ärsyttävät, ja niitä joutuu yrittämään pariin kertaan uudelleen. Mistään GTA: San Andreas -pelin kaltaisista minilennokkilentelyistä tai lentotehtävistä ei onneksi ole tietoakaan.

Kun vielä GTA Online -pelimuotokin on silkkaa rautaa, niin GTA V:n PS4- ja Xbox One -versiot ovat pakkohankintoja loistavien pelien ystäville. Vaan kannattaako niitä hankkia, mikäli pelin on pelannut jo läpi vanhemmilla konsolilaitteilla? Se jääköön jokaisen itsensä pääteltäväksi. Jotain kertoo jostakin kuitenkin se, ettei kukaan uuden konsoliversion ostanut ystäväni ole peliin pettynyt toisellakaan läpipeluukerralla. En minäkään.

10/10

Lisää luettavaa