Arviossa Zumba Fitness Core – ”Kaikille skeptisille tekisi hyvää”

01.03.2013

Zumba Fitness Coressa virtuaaliopettajina toimii alan ykkösnimiä. Pelaajan pitää seurata näiden liikkeitä ja toistaa niitä Kinectin ääressä. Peli pisteyttää liikkeet, ja zumbatun kappaleen jälkeen ruudulla näkyy myös tähtilukema sekä kulutettujen kalorien määrä. Kuten aina automaattisten kalorilaskureiden kanssa, kannattaa Zumba Fitness Corenkin laskuriin suhtautua kriittisesti, sillä kuntoilu on aina yksilöllistä.

Kaikille zumbaan skeptisesti suhtautuville tekisi hyvää viettää ainakin puolituntinen pelin parissa. Jo venyttelyt tuntuvat vähemmän liikkuvalla nivelissä ja lihaksissa. Kun pelin helpoksi nimittämien venyttelyjen jälkeen yrittää normaalilla tai vaikealla tasolla varustettuja nopeatempoisempia tansseja, menevät jalat väkisinkin solmuun.

Täydelliselle aloittelijalle pelin vaikeustaso onkin melkoinen. Vielä kun liikkeet ovat yleensä melko nopeatempoisia tanssityylistä riippumatta, voi tanssin vaikeus olla pahin pelistä tiputtava asia. Myös virtuaaliopettajien pään pyörittely ja tanssijan pilkkaaminen epäonnistuneen tanssisuorituksen jälkeen tuntuvat oudoilta.

Hieman kummastusta herättävät myös pelin venytysliikkeet: Joukkueurheilusta tutut hitaat venytykset on unohdettu kokonaan. Zumba Fitness Coren venytykset tuntuvat omituiselta repimiseltä. Ne onkin ilmeisesti tehty kokeneempia tanssijoita varten, joten kannattaa olla varovainen niitä reuhtoessaan: vääränlainen venyttely on oikotie sairaspetiin ja nivelsärkyihin.

Jo tunnin zumbaamisen jälkeen hiki valuu selkää pitkin ja hiukset liimautuvat otsalle. Liikkeentunnistus toimii hyvin, ja eri tasoiset harjoitteet sopivat kaikille. Kappalevalikoima saisi olla hieman laajempi ja tanssiopettajat käyttäytyä kauniimmin tanssitaidottomia kohtaan. Muuten Zumba Fitness Coresta on vaikea löytää suurempia puutteita.

Lisää luettavaa