Arvostelussa Monster Hunter 4 Ultimate – ”Tuotos, jota voi suositella täydestä sydämestään”

15.03.2015

Monster Hunter -pelisarjan tuotokset ovat Japanissa huiman suosittuja. Euroopassa ne ovat jääneet kuitenkin vähemmälle huomiolle. Tähän on tavallaan ihan hyvä syy. Monster Hunter -pelisarjan pelit ovat japanilaista rooli- ja taistelupelaamista parhaimmillaan ja pahimmillaan. Pelisarjan peleihin voi käyttää satoja tunteja tehokasta peliaikaa, ja silti pelaajalta jää monia ominaisuuksia ja jippoja näkemättä. Kaikilla ei tällaisiin peleihin kärsivällisyys riitä.
Monster Hunter 4 Ultimate on jälleen tyypillinen Monster Hunter -sarjan peli. Maailma on valtava, ja alun pikkutehtävien jälkeen pelaajalle annetaan melko vapaat kädet suorittaa erilaisia tehtäviä. Valinnanvaraa on niin paljon, että roolipeliummikolla saattaa olla vaikeuksia päättää, mitä tehdä.

Tällä kertaa peli ohjaa aloittelijaa saloihinsa hienovaraisemmin kuin edellisissä osissa. Alun opettelun jälkeen monipuoliset taistelut sujuvat kuin itsestään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Monster Hunter 4 Ultimate olisi helppo peli. Aseita on valtava määrä, ja joskus on vaikea tietää, mitä mikäkin niistä tekee. Helpoin keino selvitä pelimaailmassa onkin valita oma suosikkiaseensa ja käyttää sitä lähes läpi pelin.

Pelillisesti Monster Hunter 4 Ultimate on perinteinen japanilainen roolipeli. Toiset pelihahmot antavat pelaajille tehtäviä, joita suorittamalla edetään juonessa eteenpäin. Kaikki peliin liittyvä informaatio tulee tekstimuodossa, joten tarkkaavaisuus tehtävänannossa kannattaa. Hirviöitä on lukemattomia erilaisia, ja etenkin jättimäiset taistelut vaativat miettimistä ja pitkää pinnaa.

Monster Hunter -peleissä maailma on ollut aina eläväinen, mutta nyt se tuntuu aiempaankin monipuolisemmalta. Monster Hunter 4 Ultimatessa on niin valtavasti pelattavaa, että se tuntuu alkuun liki tukahduttavan laajalta pelikokemukselta. Siinä on kuitenkin myös sen viehätys. Monster Hunter 4 Ultimate on kaikilta osiltaan loppuun hiottu peli, josta ei huonoja puolia löydy. Rohkeille roolipelaajille se onkin tuotos, jota voi suositella täydestä sydämestään.

KEHITTÄJÄ
CAPCOM

JULKAISIJA
CAPCOM

TESTATTU
NINTENDO 3DS

MUUT ALUSTAT

ARVOSTELIJA
JARKKO FRÄNTILÄ

IKÄSUOSITUS

12+


PELAAJIA
1-4

PLUSSAT

VALTAVASTI PELATTAVAA
MONIPUOLINEN

MIINUKSET
KORKEAHKO OPPIMISKÄYRÄ

PÄÄSTÖTODISTUS
Peli joka ei sovi kaikille, mutta johon rakastuu palavasti

ARVOSANA
10

LAJITYYPPI
Toiminta

JULKAISUPÄIVÄ
13.2.2015

Lisää luettavaa