Keskitien kulkija – arvostelussa Trust GXT 923W Ybar

Trustin pienemmällä hintalapulla varustettu peliihiiri on varmatoiminen työkalu, joka ei turhilla krumeluureilla pröystäile.

12.01.2024

Trust 923W Ybar on kuudella näppäimellä varustettu langaton pelaajille suunnattu hiiri. Astetta prameampaan Ybar+ -malliin verrattuna ominaisuudet ovat hieman maltillisemmat, mutta niin on hintakin. Omassa hintaluokassaan tämä onkin varsin mainio valinta keskivakavasti peliharrastukseen suhtautuville virtuaalisotureille.

96 gramman painollaan laite on noin kolmasosan verran pulskempi kuin Logitechin Superlight 2. Alle sadan gramman pakettia on kuitenkin vaikea kutsua raskaaksi. Mittojensa puolesta (142 x 68 x 40 mm) se on hieman kilpatovereitaan kookkaampi, mutta eroa on käytännössä vain millejä sinne tänne. Pyöristetyn muotoilun ansiosta hiiri istuu käteen varsin mukavasti. Valitettavasti asymmetrisen muotoilunsa johdosta tätäkään jyrsijää ei valitettavasti voi suositella vasenkätisille varauksetta.

Laitteen kuusi näppäintä toimivat kuten pitää, joskin tuntuma on piirun verran liian ilmava. Päänäppäimet itsessään naksahtavat sopivan tyydyttävästi. Vasempaan kylkeen sijoitetut sivunäppäimet ovat myös selvästi paremmin sijoiteltu ja mukavamman tuntuiset kuin saman valmistajan Felox-mallissa. Yleistuntumaltaan ja viimeistelyltään kyseessä on sisartaan huomattavasti hiotumman oloinen tuote. Hienona seikkana mainittakoon, että yksikön muoveista jopa 69 % on kierrätystavaraa.

Hiirtä pystyy käyttämään puhtaalla plug and play -periaatteella yhdistämällä mukana tulevan mokkulan koneeseensa, mutta halutessaan muutamia ominaisuuksia pääsee säätämään myös erikseen ladattavan ohjelmiston avulla. Poikkeuksellisen karun mutta kevyen softan puolelta onnistuu muun muassa laitteen omien DPI-tarkkuuksien säätäminen ja hiiren päällä olevan yksittäisen RGB-valon ohjelmointi. Toisin kuin saman kapistuksen langallisissa malleista, langattomasta versiosta on riisuttu kokonaan alalaitaa koristava LED-raita. Akkua ratkaisu varmasti säästää jonkin verran, mutta vilkkuvaloja suosivien asia on hyvä tiedostaa etukäteen.

Korkeimmillaan jyrsijä yltää 7 200 DPI:n tarkkuuteen. Seurantanopeudessa ylletään aina 45 IPS:ään asti. 15 G:n maksimikiihtyvyys riittää pääosalle käyttäjistä varsin mainiosti. USB-A-USB-C-piuhalla ladattavassa akussa riittää puhtia yhdellä latauksella valmistajan mukaan jopa 50 tunniksi. Testien perusteella rotta alkoi itse asiassa väsymään vasta lähempänä 60 tunnin käyttöä.

Noin 30 euron hintaan 923W Ybar tarjoaa rahalle enemmän kuin sopivasti vastinetta. Varmatoiminen ja luotettava hiiri riittää ominaisuuksien puolesta keskivertopelaajalle varsin passelisti. Vakavammin pelaamiseen suhtautuvalle tai e-urheilijalle se on varsin mainio lisävaruste vaikkapa reissussa kulkevan peliyksikön kylkeen tai varalaitteeksi pääasiallisen työkalun rinnalle.

YHTEENVETO:
**** / *****
Hinta-laatusuhteeltaan varsin voittamaton pelikäyttöön tarkoitettu kuudella näppäimellä varustettu langaton hiiri. Laite ei prameile turhia ulkomuodollaan tai vilkkuvaloilla, mutta tekee sen mitä lupaa luotettavasti.

Pohjassa olevaan reikään voi laittaa talteen joko langattoman yhteyden mahdollistavan mokkulan tai kymmenesosan Snickers-patukasta. Elämä on täynnä valintoja.

Lisää luettavaa