Periksiantamatonta jämäkkyyttä − arvostelussa HyperX Alloy Origins Core

TKL-näppäimistö, joka pysyy paikoillaan samalla pöytää tehokkaasti valaisten.

06.07.2021

HyperX:n lineaarisilla Red-kytkimillä ladattu Alloy Origins Core on astetta kovempaan luokkaan sijoittuva TKL-näppäimistö. Noin 845 grammaa painavaan lankkuun on isketty kiitettävästi ominaisuuksia, jotta se soveltuisi miellyttävän kotipelaamisen lisäksi myös helposti kuljetettavaksi kaveriksi seuraaviin lanibileisiin.

Punotulla ja irroitettavalla 1,8-metrisellä USB-C-USB-A -kaapelilla liitettävän näppiksen mitat ovat 36 cm x 13 cm. Alumiinirungon reunoissa on hieman pyöristetyt kuuden millin ”kehykset” näppäimiin. 36 senttimetrin leveydellään Alloy Origins Core sijoittuu kooltaan TKL-markkinoiden keskikastiin.

Ketään tuskin yllättää, että näppäimistö on RGB-valaistu. Värianimaatioiden valinta − kuten myös kolmen eri profiilin tallentaminen näppäimistön omaan muistiin sekä firmiksen päivitys − sujuu HyperX:n NGenuity-ohjelmistolla. Windowsille saatava softa sisältää pirteitä ja näyttäviä valoefektejä, jotka nousevat erittäin edustaviksi Alloy Origins Coren kirkkaiden ja auliisti näppiksen ympäristöäkin valaisevien LED-valojen myötä. Valoissa on neljä eri kirkkausastetta, minkä lisäksi ne pystyy toki myös sammuttamaan.

Koska kyseessä on pelinäppäimistö, on Coressa luonnollisesti sataprosenttinen anti-ghosting. Toki siinä on myös nopeasti päälle asetettava pelitila, jotta Windows-näppäin tai shift+tab-kombinaatiot eivät pääse yllättämään kesken kuumimpia nettimatseja. Lisäksi funktionäppäimiin on sijoitettu perinteiset mediatoiminnot, joita hallitaan Fn-näppäimen kautta.

Näppiksen painalluksissa on 1,8 mm:n syvyys. Vaikka referenssilankussani Logitech G915:ssä se on huomattavasti pienempi, ei Alloy Origins Core kirjoitusvauhtiani pahemmin hiljentänyt. Sujuvasti painuvat ja nousevat näppäimet kirittivät keskimäärin 94 sanan minuuttivauhdilla sormet lähes nopeimmalle mahdolliselle tasolle virhelyöntien pysyessä lähellä nollaa. Sormia vasten asettuva fiilis on Coressa mielekäs: sekä F- että J-näppäin löytyy helposti täysin sokkonakin.

Kirjoituskulmia Alloy Origins Coressa on kolme: 3, 7 ja 11 astetta. Kaikissa asennoissa pöytää vasten asettuu tehokkaat kumitassut pitämään laudan erinomaisesti paikoillaan.

Alloy Origins Coren yli satasen hintalapulle annetaan vastiketta itse lankun jämäkkyydellä. Näppis ei taivu, vaan se on kompaktissa koossaan täysin vakaa tapaus. Käsiin nostettaessa se tuntuu todella periksiantamattomalta. Kokonaisuudesta huokuu hienostuneen arvokas fiilis. Kauniilla RGB-animaatiolla varustettuna Core miellyttää sormien lisäksi myös väreistä pitäviä silmiä.

Alloy Origins Core on TKL-näppäimistö, jossa on käytännössä kaikki tehty oikein. Erinomaista naputtelufiilistä tukee ihailtavan jämäkkä alumiinirunko, minkä lisäksi jokainen pelaaja saa kolmesta eri kallistuskulmasta itsellensä sopivan. Parin testiviikon perusteella lankusta ei paljastunut mitään moitittavaa, joten sitä voi varauksetta suositella uutta TKL-näppistä etsiville.

HyperX Alloy Origins Core maksaa noin 130 euroa.

Siitä voidaan olla montaa mieltä kannattiko liimata sormet näppäimistöön turnauksen tärkeimmän matsin ajaksi.

Lisää luettavaa