Sukupuoli ja videopelit – Xbox Japan järjesti Xbox-tyttöjuhlat Tokiossa

30.06.2016

Sukupuoli ja videopelit on asia, joka puhuttaa jatkuvasti. Ennen oli vallallaan ajatus, että vain miehet pelaisivat, mutta nykyään esimerkiksi monet roolipelit ovat entistä enemmän naisten alaa.

Oli miten oli, Japani on tänä vuonna ollut paljon otsikoissa räävittömien seksuaalisuutta käsittelevien peliensä vuoksi. Tästä hyvänä esimerkkinä Dead or Alive -sarjasta väännetty rantalentopallopeli, jossa pelaajatyttösten pallot ovat isommassa roolissa itse urheilu.

Viime sunnuntaina Microsoft Japan kuitenkin järjesti Tokion Shinagawassa sijaitsevalla päämajallaan Xbox-tyttöjuhlat. Epäilyttävästä nimikkeestä huolimatta paikalla oli nimenomaan pelaajanaisia – ei pelaajamiehiä ja niukasti pukeutuneita tyttösiä.

Paikalle valittiin sosiaalisessa mediassa vastaanotetuista hakemuksista noin 50 naista, joille annettiin myös pelejä, palkintoja, erilaista mukaan otettavaa tavaraa ja söpöjä Xbox-teemaisia karkkeja ja naposteltavia. Vaikka syömätarjoilu olikin stereotyyppisen tyttömäistä, pelejä ei ollut valittu stereotyyppisen ihkutuksen perusteella, vaan kiitosta keränneen tapahtuvan oli tarkoituskin murtaa stereotyyppejä.

Alla olevan ja muita kuvia löydät täältä.

 

Lisää luettavaa