Hämmentävä modi tekee viime vuotisen kauhupelin hirviöistä passiivisia ohikulkijoita

Syksyllä ilmestynyt SOMA oli todennäköisesti viime vuoden pelottavimpia pelejä, mutta nyt myös nössömmät pelaajat pääsevät nauttimaan pelin kiehtovasta scifi-tarinasta. Destructoid raportoi nimittäin The Dreamerin väkertämästä modista, joka tekee pelin läpäisemisestä huomattavasti helpompaa ja vähemmän karmivaa.

Wuss Mode: Monsters Won’t Attack modi tekee tasan sen, minkä lupaakin, eli se muuttaa pelin hirviöt passiivisiksi harhailijoiksi, jotka eivät hyökkää pelihahmon kimppuun. Modaajan itsensäkin mukaan tämä tekee pelistä erittäin surrealistisen kokemuksen. Esimakua modista näet alla olevalla videolla, ja sen voi ladata Steamin Workshop-sivulta.

SOMA on saanut mediassa runsaasti positiivisia arvioita, ja sen Metacritic-keskiarvo on PC-versiolle 83 ja PS4-versiolle 79. Tiltin arvostelussa tunnelmaltaan Dead Spacea ja BioShockia muistuttavaa kauhupeliä kuvailtiin näin:

Soma on periaatteessa kauhupeli, ja sen ympäristö on pelottava. Varsinainen kauhu syntyy kuitenkin enemmän pelin teemoista kuin turhasta säikyttelystä. Pelissä on joitain yllätyksiä, mutta asetelma ei koskaan käänny päälaelleen. Pelaajahahmolle vain hiljalleen valkenee tarkalleen ottaen kuinka kamalasta tilanteesta on kyse.”

Tässä video Wuss Mode -modista.

Lisää luettavaa