EU tunki nenänsä pelialaan – hyvät aikeet mielessään

04.08.2015

EU, Euroopan unioni. Suomessa EU tuntuu usein tulevan esiin keskusteluissa, joissa valitetaan milloin mistäkin byrokraattisesta asiasta. Moni näkee Euroopan unionin kiusana, joka vain monimutkaistaa asioita tyrkkäämällä milloin mihinkin väliin säännöksiään. Milloin ovat kurkut liian käyriä ja milloin mitäkin.

Nyt Euroopan komissio on tehnyt uuden aluevaltauksen eli pelialan. EU:ssa on huomattu, että digitaalisten pelien markkinat ovat nousseet viime vuosina räjähdysmäisesti. Ennen digitaalisia internetistä ladattavia pelejä ostettiin vain PC:lle, mutta nyt varsin iso osa pelaajista ostaa niitä myös konsolille. EU onkin nyt ehdottanut uutta säädöstä, jonka mukaan digitaalisten pelien hinta yhtenäistettäisiin kaikissa 28:ssa EU-maassa. Käytännössä tämä tarkottaisi sitä, että kaikki Steamin, PlayStation Storen ja Xbox Liven pelit maksaisivat saman verran valtiosta riippumatta.

EU:n pyrkimyksenä on uusien modernien säännöstensä kautta rohkaista eurooppalaisia yrityksiä tuomaan tuotteensa myös oman maansa ulkopuolelle. Tässä asiassa Euroopan unioni siis on ehdottomasti hyvällä asialla ja pelaajien sekä koko pelialan puolella.

Euroopan unioni kaavailee säännösten voimaan tulemista vuoden 2016 loppuun mennessä.

Lisää luettavaa