Eräällä jenkkifutiksen pelaajalla on syy olla nousematta seisomaan kansallislaulun aikana – ja tämä asia luvataan mainita myös EA:n Madden NFL 17:ssä

31.08.2016

Jenkkifutis on laji, jota suhteellisen harva suomalainen ymmärtää, mutta josta tehtyjä pelejä ehkäpä yllättävänkin moni on pelannut. Allekirjoittanut ei esimerkiksi hevillä unohda Sega Mega Driven John Madden Footballia vuodelta kivi, keppi, kilpi, nakki ja kaikki muut.

San Francisco 49ersin quarterback eli pelinrakentaja Colin Kaepernick on vastikään kohahduttanut jenkkifutiksen maailmaa kieltäytymällä nousemasta Yhdysvaltojen kansallislaulun aikana. Tummaihoinen pelaaja on sanonut, ettei hän aio osoittaa ylpeyttä sellaista lippua tai valtiota kohtaan, joka ”alistaa mustia ja värillisiä ihmisiä” ja jossa ”kaduilla on ruumiita ja syylliset selviävät pinteestä maksamalla lahjuksia”.

Pelimaailmassa on jonkin verran ollut puhetta siitä, tultaisiinko Kaepernickin päätös ottamaan jollain tapaa huomioon Madden NFL:ssä, jossa näkyy otteluiden alun kansallislaulutilanteita. EA päivittää kommentointiaan säännöllisesti, ja firma onkin sanonut pelin mainitsevan asian ”lyhyesti”, koska peli on sitoututunut autenttisuuteen. Tämän enempää EA ei kuitenkaan ottanut asiaan kantaa.

Asia on kohahduttanut isänmaallisissa Yhdysvalloissa, jossa jotkut fanit ovat muun muassa polttaneet Kapernickin pelipaitoja.

 

Lisää luettavaa