Dragon Age: Inquisition sisältää seksuaalista kuvastoa: Jenkkien ikärajalausunto paljastaa, mitä pelissä näytetään

25.10.2014

Dragon Age: Inquisition tulee muiden BioWaren pelien tapaan sisältämään seksuaalista kanssakäymistä ja parisuhteita, mutta missä mitassa ja millaisella sisällöllä? Aiemmin on kerrottu, että pelin ihmissuhteet tulevat olemaan ”muutakin kuin seksiä” ja että erilaiset seksuaaliset suuntautumiset pääsevät paremmin esiin.

Mutta kun pelaaminen sitten johtaa petihommiin, mitä kaikkea pelissä on tarkkaanottaen päätetty näyttää? Eurogamer raportoi ESBR:n ikärajaluokituksen lausunnosta, joka paljastaa jotakin pelin kuumempien kohtausten sisällöstä. Yhdysvalloissa ja Kanadassa pelien ikärajoista vastaava ESBR, eli Entertainment Software Rating Board on antanut Inquisitionille M-luokituksen, mikä merkitsee, että sen myynti on sallittu 17 vuotta täyttäneille pelaajille.

Lausunnossa todetaan seuraavaa, mahdollisimman uskollisesti käännettynä:

”Peli sisältää jonkin verran seksuaalista materiaalia: naishahmo näytetään lyhyesti miehen torson edessä (viittaa fellaatioon); hahmoja esitetään yläosattomissa ja takamus paljaana makaamassa sängyssä tai seksin jälkeen; osa dialogista viittaa seksiin/seksuaalisuuteen…”

Esimerkkeinä seksiin viittaavasta dialogista annetaan lauseet:

”’I will bring myself sexual pleasure later, while thinking about this with great respect”

”The way your t*ts bounce when I pin your arms and take you on the side of the bed…”).”

Alkuperäisen lausunnon voit lukea kokonaisuudessaan tästä. Toki peli ansaitsee ikärajansa myös väkivallan ja kielenkäytön puolesta, joten pelkästä seksuaalisesta sisällöstä luokitus ei varmasti johdu.

Euroopassa 21. marraskuuta ilmestyvää Dragon Age: Inquisitionia pidetään hyvästä syystä vuoden roolipelitapauksena. Peli ilmestyy samalla sekä uuden että vanhan sukupolven PlayStationille ja Xboxille, sekä PC:lle.

Alta voit katsoa pelin tuoreimman esittelyvideon, joka julkaistiin vasta pari päivää sitten.

 

Lisää luettavaa