Syksyn jättiroolipelissä seksuaalisuus ja esimerkiksi polyamoria on osa hahmojen luonnollista kokonaisuutta ja kehitystä

23.04.2014

BioWaren tuottaja Cameron Lee kertoo Ausgamers-sivustolla, että Dragon Age: Inquisition -pelin tekijätiimi ja käsikirjoittajat tulevat panostamaan syksyllä ilmestyvän roolipelin kerronnassa entistä enemmän pelihahmojen sekusaalisuuteen ja romanttisiin suhteisiin.

”Pelin suhdeviidakko tulee olemaan entistä monipuolisempi. Pelaajilla tulee olemaan enemmän vaikutusvaltaa siihen, miten suhteissa edetään eri pelihahmojen välillä. Myös erilaiset seksuaaliset suuntaukset on otettu entistä paremmin huomioon”, hän kertoo.

Dragon Age -pelit ovat saaneet kehuja siitä, että ne ovat tuoneet avoimesti esiin seksuaalisuuden eri muotoja. Esimerkiksi Orzmarin kääpiörotu vannoo polyamorian nimeen. Polyamoriaa eli ajattelu- ja elämäntapaa, jossa henkilöllä voi olla yhtäaikaisesti useampia seksuaalisia tai romanttisia piirteitä sisältävä ihmissuhde ei ole videopeleissä käsitelty käytännössä lainkaan.

Dragon Age -pelit ovat olleet myös siitä tyylikkäitä pelejä, että niissä seksuaalisuutta on käsitelty avoimesti, hyvällä maulla ja osana hahmojen luonnollista kehitystä.

Lisää luettavaa