Verkkopeli täyttää tänään pyöreitä – edelleen satoja tuhansia pelaajia ympäri koko maailman!

Ruotsalaistaustainen jalkapallomanageripeli täyttää tänään 20 vuotta.

Internetin todennäköisesti vanhin, edelleen toiminnassa oleva managerointipeli Hattrick täyttää tänään tasan 20 vuotta. Peli ehti julistaa juhlaviikon avatuksi jo 22. päivänä Facebookin puolella, mutta fakta on, että Hattrickin tarina todellisuudessa alkoi tänään, 20 vuotta sitten, kun ensimmäinen testikausi pyörähti käyntiin 30.8.1997. Suomen 65. Hattrick-sarjakausi päättyi 12.8.2017 ja seuraava kausi potkaistaan käyntiin cup-otteluilla 2. ja 3. päivä syyskuuta. Yksi Hattrick-kausi kestää 16 viikkoa.

Mille tahansa selainpelille 20 vuoden ikä on todella, todella pitkä. Kiehtovuuden salaisuutena lienee Hattrickin hidastempoisuus, pitkän tähtäimen suunnittelu ja se, että valtaosa peleistä käydään muita oikeita ihmispelaajien joukkueita vastaan. Kevyimmillään Hattrick-managerin tulee huolehtia, että joukkue on kerran viikossa iskussa sarjaottelun merkeissä ja mahdollisesti cup-kamppailussa toisen kerran viikossa. Aktiivimanageri voi sen sijaan peluuttaa aikuisten seuran lisäksi junioriseuraa ja järjestää ystävyysotteluita joka viikolle.

Hattrick-tilastosivusto Maptrickin mukaan, pelin huippusuosio osui helmikuuhun 2009, jolloin pelissä oli yhteensä yli 900 000 manageria. Tällä hetkellä peliä pelaa noin 270 000 pelaajaa 128 eri kansallisessa sarjassa ja yhdessä kansainvälisessä sarjassa kaikille maailman futishulluille. Suomalaisia managereita löytyy noin 8 000 kappaletta, jotka miehittävät kuutta eri sarjatasoa.

Hattrick on täysin ilmainen, selainpohjainen jalkapallomanagerointipeli, joka on vuosien varrella pitäytynyt tiukasti siinä linjassa, ettei oikean elämän rahalla pysty ostamaan itselleen minkäänlaista pelillistä etua.